Gündem
01 Tem 2022 21:17 Son Güncelleme: 01 Tem 2022 21:25

Berat Albayrak'ın '128 milyar dolar' davasında karar

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "128 milyar dolar" davasından beraat etti. Duruşma ile ilgili açıklama yapan Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, CHP'ye açılan tazminat davasının kazanıldığını duyurdu. CHP'nin ödeyeceği 60 bin Türk Lirası Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'na bağışlanacak.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın avuaktı İsa Sinan Göktaş, “128 milyar dolar” iddiası kapsamında CHP’ye açılan tazminat davasının kazanıldığını duyurdu. Bu sonuçla birlikte CHP 60 bin Türk Lirası tazminat ödemeye mahkum edildi.

 Göktaş, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Yakın siyasi tarihin en büyük iftirası “128 milyar dolar yalanını” konu alan dava hakkında Türk mahkemeleri nihai kararını vermiştir. Davalı Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sn. Berat Albayrak’a attığı iftiralar nedeniyle tazminat ödemeye mahkum olduğunu kamuoyuna bildiririz.”

 CHP HAKSIZ BULUNDU

 Göktaş, Tazminat bedeli olan 60 bin TL’nin Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na bağışlanacağını da söyledi.

 Avukat Göktaş, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

 "Dava dilekçesinde ve ilgili kurumların kamuoyu nezdinde yapılan açıklamalarında açıkça belirtildiği üzere, Merkez Bankasının herhangi bir miktarda döviz ya da TL cinsinden kaynağının farklı yere transfer edilme, yok olma ya da buhar olma ihtimali yoktur.

 Ayrıca para akışının her bir kuruşunun izi sürülebilir ve takip edilebilirdir. Nitekim bu kadar büyük ve organize bir yalana konu edilen bu iftira, son derece yalın ve gerçek bir ifade ile bertaraf edilmiş ve milletimizin vicdanında her daim mahkum olan CHP, yargı süreci sonunda da yalanlarıyla haksız bulunmuştur.

 Tarih boyunca bu millete hizmet etme şiarıyla hareket eden herkes, CHP tarafından yalan ve iftiralara konu edilmiş, bundan sonra da edilmeye devam edecektir. Bu durum, müvekkil Sayın Berat Albayrak'ın görev süresi boyunca da görevini bıraktıktan sonra da duruşuna halel getirmemiştir.

 Netice itibarıyla bağımsız Türk yargısı tarafından tescillenen ve kesinleşen '128 milyar dolar' yalanı davası kapsamında davalı CHP'den tahsil edilecek 60 bin TL'nin tamamının, CHP ve gizli ittifak ortaklarını rahatsız edeceğini de bilerek, müvekkil Sayın Berat Albayrak tarafından Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfına bağışlanacağını kamuoyuna bildiririz.”