Gündem
20 Mayıs 2015 17:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Berat Albayrak, BirGün’den tekzip talep etti

Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, BirGün gazetesine 'mükafat ödülleri' yorumu nedeniyle tekzip metni gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, AKP’nin milletvekili listesini “mükâfat ödülleri” olarak nitelendiren BirGün gazetesine noter aracılığıyla tekzip metni gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve AKP milletvekili adayı Berat Albayrak, AKP’nin milletvekili listesini “mükâfat ödülleri” olarak nitelendiren BirGün gazetesine noter aracılığıyla tekzip metni gönderdi. Albayrak’ın avukatı Fatih Savaş, müvekkilinin iyi okullarda okuduğunu, başarılı bir yaşamı olduğunu ve milletvekili adaylığının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olmasıyla ilgisinin bulunmadığını iddia ederek BirGün’ün ‘kamuoyunu yanıltıcı nitelikte’ haber yaptığını savundu.

ŞEREF VE HAYSİYETİ ZEDELENMİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın avukatı, AKP’nin milletvekili listesini “AKP’nin mükâfat ödülleri” başlığıyla haberleştirerek Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerin aday seçilmesinin altını çizen BirGün gazetesinde ilginç bir tekzip yayımlanmasını talep etti.

Noter aracılığıyla BirGün’e gönderilen tekzip metninde, yapılan bu haberle AKP İstanbul 1. Bölge 6. sıra milletvekili adayı olan Berat Albayrak’ın “şeref ve haysiyetinin zedelendiğini” öne sürüldü. Albayrak’ın bitirdiği ‘İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nün isminin “İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi” olarak yanlış yazıldığı tekzip metinde şu ifadelere yer verdi:

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZMIŞ

“Müvekkil İngilizce İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra New York’ta Pace Üniversitesi’nde finans üzerine MBA yapmış ve ardından da doktorasını tamamlamıştır. Müvekkil başarılı iş yaşamı boyunca büyük şirketlerde önemli pozisyonlarda (Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür) çalışmıştır.

Müvekkil yıllar boyu biriktirdiği bu başarısı dolayısı ile milletvekili adayı olarak seçilmiştir. Müvekkilin milletvekili seçilmesinde başkaca sebepler arayan ve kamuyu da bu yönde yönlendirmeye çalışanların, bu gerçekler karşısında hicap duyması gerekir. (…)

Yayın o kadar kasıtlıdır ki; tarafsız Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı makamına dahi leke sürülerek, Müvekkilin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olması, kamuyu yanıltmak amacı ile çirkin bir şekilde kullanılmıştır.”

Tekzip metninde ayrıca Berat Albayrak’a “Erdoğan’ın damadı” denilerek, “çamur at izi kalsın anlayışıyla hareket edildiği” ve “hayal mahsulü habercilikte sınır tanınmadığı” gibi ilginç iddialara da yer verildi.

İŞ TECRÜBESİ OLMADAN MÜDÜR OLMUŞTU

Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak, 2007 yılında AKP hükümeti döneminde yükselişe geçen şirketlerden Çalık Holding’in Genel Müdürü olmuştu. Gene Müdürlük görevine yeterli iş deneyimi bulunmayan 26 yaşındaki Berat Albayrak’ın atanması, o dönem iş dünyasında büyük şaşkınlık yaratmıştı.

(BirGün)