Benzin ve motorin zammı sonrası dikkat çeken yükseliş! Rekor seviyeye ulaşacak

Petrol fiyatlarındaki yükselişle benzin ve motorin fiyatları peş peşe zamlanmıştı. Ancak bugün flaş bir gelişme daha yaşandı. Petrol fiyatları son 6 haftanın zirvesine çıktı. Öte yandan Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) son yayımladığı raporda petrole olan talebin bu yıl geçen yıla kıyasla günlük bazda 1 milyon 870 bin varil artışla günlük 101 milyon 720 bin varile ulaşması bekleniyor.

Benzin ve motorin zammı sonrası dikkat çeken yükseliş! Rekor seviyeye ulaşacak - Sayfa 1

Petrol fiyatlarındaki değişime bağlı olarak ilk olarak indirim yapılan, ardından iki kez zamlanan benzinin litre fiyatı 20 TL'nin üzerine çıktı. Ayın ilk yarısında fiyat değişimi göstermeyen motorine ise bugün 1,05 TL zam yapıldı.

115
Benzin ve motorin zammı sonrası dikkat çeken yükseliş! Rekor seviyeye ulaşacak - Sayfa 2

Bugün akaryakıta gelen son zammın ardından yeni artışların habercisi niteliğinde bir gelişme daha yaşandı. Petrol fiyatları, bu hafta 5 Aralık sonrası en yüksek seviyeye ulaştı.

215
Benzin ve motorin zammı sonrası dikkat çeken yükseliş! Rekor seviyeye ulaşacak - Sayfa 3

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan ve petrol ithalatında da ilk sırada yer alan Çin’de artan vaka sayısı sıkı tedbirlerin uygulanmasına neden oldu.

315
Benzin ve motorin zammı sonrası dikkat çeken yükseliş! Rekor seviyeye ulaşacak - Sayfa 4

Fakat sıfır covid politikasını gevşeten Çin’de seyahat, karantina ve temaslı politikalarında değişikliğe gidildi. Ekonomik aktivitenin de yeniden başlaması petrolde yükseliş sağladı.

415