Ekonomi
11 Ağu 2023 00:46 Son Güncelleme: 11 Ağu 2023 00:48

Benzin ve motorin fiyatlarına yeni zam yolda

Brent petrol fiyatı 86 dolara yükselerek son 4 ayın zirvesine ulaştı. Akaryakıt fiyatlarında peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha gelmesi an meselesi. Benzin fiyatları ve motorin fiyatları önümüzdeki günlerde zam gelecek.

Akaryakıt fiyatları gelen son zamlarla bir hayli yakından takip ediliyor. Döviz kurları ve brent petrol fiyatı benzin ve motorin fiyatları artışına doğrudan etki sağlıyor.

Son günlerde benzin fiyatları ile motorin fiyatları peş peşe gelen zamlarla 36 TL’yi geçerken yeni zam beklentisi oluştu.

OPEC+ ülkelerinin üretim kesintisiyle 86 dolara yükselen brent petrolün varil fiyatı son 4 ayın zirvesine ulaştı. Söz konusu gelişmenin sonraki günlerde benzin litre fiyatı ve motorin fiyatına zam olarak yansıması bekleniyor.

Döviz kuru ve petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarını belirleyen faktörlerin en başını çekiyor.

Günlerdir 27 lira sınırında seyreden dolar kurunun yüksek olması ve brent petrolün 86 dolara çıkarak son 4 ayın zirvesini görmesiyle akaryakıta zam konuşulmaya başlandı. Petrol ve döviz kurunda herhangi bir değişiklik olmazsa akaryakıta önümüzdeki günlerde yeni zamlar gelebilir.