Polemik & Kulis
04 Mar 2010 15:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

''BENİM ÜZERİMDEN BAŞBAKAN'A SALDIRI VAR!..'' NURAY BAŞARAN ÖNKİBAR'IN İDDİALARI İÇİN NE DEDİ?

Yeniçağ yazarı Sabahattin Önkibar'ın, "Beni Sen Kovdurdun Tayyip Bey" yazısına yazının muhatabı gazeteci Nuray Başaran'dan cevap geldi. Başaran, "Kesinlikle yalan" dedi.

Nuray Başaran Sebahattin Önkibar'ın "İŞTE TANIKLAR BENİ AKŞAM'DAN SEN KOVDURDUN TAYYİP BEY!" başlıklı yazısında öne sürdüğü iddiaları üzerine Medyaradar'a bir açıklama gönderdi.İşte Başaran'ın açıklaması...

Sayın Sebahattin Önkibar;

4/Mart/2010 tarihli Yeni Çağ Gazetesi'nin 9. sayfasında, " İşte tanıklar, beni Akşam'dan sen kovdurdun Tayyip Bey!" başlıkla yazınız tamamen gerçek dışıdır.
Ne sizin, ne de başka bir gazeteci için Sayın Başbakan Erdoğan'a ima yoluyla bile olsa şikayetim olmamıştır, olamaz. Üstelik bu tavrım tüm zamanlar ve tüm şahışlar için geçerlidir. Aynı yazı içinde satır aralarına yerleştirdiğiniz çelişkiler zaten yazının doğru olmadığını yeterince ispatlıyor. Yazınızın bir bölümünde şahit olarak gösterdiğiniz Sayın Mehmet Emin Karamehmet'in, "Ali Bey ben ne yapayım, Başbakanınız istemiyor..." ifadesinin hiçbir yerinde, "Nuray Başaran Başbakan'a Önkibar'ı şikayet etti" ifadesi yok,olamaz da.
Ayrıca zan altında bırakmak istediğiniz Sayın Karamehmet'in siyasi tavassutlardan etkilenmeyen bir medya patronu olduğu da kamuoyunun malumdur.  
Sayın Önkibar;
Yazınızda yine şahit olarak gösterdiğiniz Sayın Ali Coşkun ve Sayın İsmail Küçükkaya'nın demeçlerine yazınızda yer vermemişsiniz. Madem Sayın Coşkun ve Sayın Küçükkaya bu konuşmaya şahittirler, kamuoyuna ya da size konuyla ilgili açıklama yapmaları gerekmez mi? Şu aşamada Sayın Çoşkun ve Sayın Küçükkaya'nın konuyla ilgili her hangi bir açıklamaları olmadığı için bu konuda değerlendirme yapmayı gereksiz görüyorum...
Sayın Önkibar;
Yazınızda benim yerime göreve geldiğiniz için benim bu konuyu Sayın Başbakan'a taşıdığımı yazmanız ise her türlü izahtan yoksun bir yalandır. Benim üzerimden Sayın Başbakan ve Sayın Karamehmet'i toplum nazarında küçük düşürmeye matuf bir açık yalandır bu. Çukurova Grubundan kendi isteğimle ayrıldığım kamuoyunun açık bilgisidir. Siz, ben Çukurova'da görevli iken benim yerime gelmiş, ya da gelmesi söz konusu olan bir gazeteci değilsiniz ki, sizinle bir meselem olsun. Ayrıca şahit olarak gösterdiğiniz Sayın Küçükkaya bir süredir temsilcisi olmak istediğiniz yerin genel yayın yönetmenidir. Sizi isterse Ankara temsilcisi yapabilir, buna da mı ben engel oldum, ya da olacağım?
Sayın Önkibar;
Basının güven sorununu aşmamız için öncelikle basın mensuplarının doğru haber yazması gerekir. Kaleme aldığınız yazı kesinlikle iftiradır. Bu yazınızla ilgili dava hakkımı saklı tutarak gönderdiğim açıklamanın sütununuzda aynen yayınlanmasını rica ederim.
 
Nuray BAŞARAN
GAZETECİ