Gündem
17 Nis 2012 22:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

BENİ FAZLA KAZIMA, ALTINDAN MAVİ ÜNİFORMA ÇIKAR!

Söz Sende'de Balçiçek İlter'e konuşan Prof. Celal Şengör, darbeyi savundu!

Habertürk ekranlarında yayınlanan Balçiçek İlter'le Söz Sende günün en ilginç canlı yayınlarından birine sahne oldu. Deprem uzmanı olarak tanınan Prof. Celal Şengör program boyunca 12 Eylül'ü ve darbelere övgüler dizerken hem izleyenleri hem Balçiçek İlter'i hayretler içinde bıraktı.

İLTER: İNANAMIYORUM BUNLARI DUYDUĞUMA KARALAR BAĞLAYACAĞIM

Şengör 12 Eylül davasında yargılanan darbeci generallerin lehine davaya müdahil olacağını açıkladı. Balçiçek İlter ise konuğunun darbe güzellemeleri karşısında neye uğradığı şaşırırken "inanamıyorum bunları duyduğuma hakikatten karalar bağlayacağım" demekten kendini alamadı.

"HİTLER'E KARŞI DARBE YAPSALARDI İYİ OLMAZ MIYDI?"

“Beni fazla kazıma, altından mavi üniforma çıkar!” diyen Prof. Şengör, 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat gibi darbelerin haklı ve doğru olduğunu iddia ederken cuntacı general Tahsin Şahinkaya'ya olan hayranlığını da gizlemedi. Cunta destekçisi deprem profesörü darbeleri açıkça destekleyen açıklamalarına İlter'den gelen itirazı ise Hitler örneğiyle yanıtladı: "Birileri Hitler iktidardayken darbe yapsaydı iyi olmaz mıydı?"

"60 DARBESİ YAPILDIĞI İÇİN ÇOK MUTLUYUM! AİLECEK MEMNUNDUK!"

İki kişi mi yapmış bu işi güler insanlar! Bu olay 68'de başladı. 68’liler bu ülkeye çok zarar verdi. Ben çok mutluyum 60 darbesi yapıldığı için. Kangren olan bacak kesilir. Biz ailecek pek memnunduk darbeden!

"ŞAHİNKAYA GENERALİM GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI"

Şahinkaya generalimi ziyaret ettik geçenlerde. Gözleri yaşararak anlattı: “Biz yaptık Amerikalılar yapmadı!” dedi. Şahinkaya ile tanıştığımda 13 yaşındaydım. 12 eylül sürecinde kendisini aradım. Kandilli Boğaziçi Üniversitesi’ne bağlanacaktı. Aman bağlanmasın diye aradım ama kabul ettiremedim. Orası bizim milli gözlem evimiz. Bari yer bilimlerinin uzay bilimlerinin olduğu bir üniversiteye bağlansın dedim dinletemedim. İddiaya göre Boğaziçi rektörü ile Doğramacı anlaşmışlar. Sonra onlara bağlandı ve rezil oldu. O zaman teknik üniversiteye bağlansaydı farklı olurdu.

"EVREN'İN ELİNİ ÖPTÜM 12 EYLÜL'Ü İYİ Kİ YAPMIŞSINIZ PAŞAM DEDİM"

Evren ile tanışmam başkadır. Onun sayesinde hayatımda ilk ve son kez Çankaya’yı gördüm. Ödül aldım. Devletin bana sahip çıkması iyi geldi, ben bu toplumun çocuğuyum. Evren’in elini öptüm ve “12 Eylül’ü iyi ki yaptınız paşam” dedim.