Polemik & Kulis
04 Haz 2021 14:59 Son Güncelleme: 04 Haz 2021 15:51

Bengü Türk kadrosunu genişletiyor! Ünlü ekran yüzü yuvaya döndü

Bengü Türk TV'de Genel Yayın Yönetmeni değişikliğinin ardından, değişim rüzgarları esmeye devam ediyor.

BengüTürk TV’de Metin Özkan’ın yerine CNN Türk'ten ayrılarak Olay TV'ye geçen Ünal Kaya getirilmişti.

Bengü Türk TV'de yönetim değişikliğinin ardından yayın akışı da değişiyor. Kanalın, haber kanalı formatına geçmeye hazırlandığı öğrenildi.

Teknik altyapısını güçlendiren ve internet sitesini yenileyen Bengü Türk TV, haberci kadrosunu da genişletiyor. 

Kanalın son transferi deneyimli haber spikeri Evren Aydın oldu. Evren Aydın 9 yıl sonra yeniden Bengü Türk TV ekranlarına döndü.

EVREN AYDIN KİMDİR?

1980 doğumlu deneyimli haber spikeri Evren Aydın, İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu.

Aydın, Televizyon haberciliği ve haber spikerliğine ilk adımını TRT'de attı.

Ardından Habertürk TV’de 4 yıl boyunca usta gazeteci Ufuk Güldemir yönetimindeki haber merkezinde program sunucusu ve muhabir olarak çalıştı.

Askerlik görevinin ardından internet televizyonculuğa yöneldi. Türkiye'nin ilk internet televizyonunda haber müdürü ve haber spikeri olarak görev yapan aynı zamanda ses getiren röportajlara imza attı. .

ABD'de USCD - California Üniversitesi’nde yabancı dil eğitimi ve mesleki eğitim alan Evren Aydın Türkiye'ye dönüşte, bu günlerde büyük bir atağa geçen BENGÜTÜRK TV Haber merkezinde görev aldı.

Ardından bir süre CEM TVana Haber bültenini sunan Aydın'ın sonraki durağı TGRT Haber oldu.

Haber spikerliğinin yanısıra sahadaki gelişmeleri de yakından takip eden Aydın, "Zeytin Dalı" Harekatında sınır hattından yayınlar gerçekleştirerek izleyici ile buluştu.

2013- 2020 yılları arasında TGRT Haber'de görev alan Aydın, Haziran ayı itibarıyla yeni bir çehreye kavuşan Bengütürk TV'de öğle ajansında izleyicilere Türkiye ve Dünya gündemini aktaracak.