Kültür Sanat
21 Şub 2024 08:18 Son Güncelleme: 21 Şub 2024 08:18

Ben Fidel ayakta alkışlandı!

Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro ve Küba Devrimi’ni konu alan Ben Fidel isimli tiyatro oyunu, 11 Şubat 2024 akşamı seyirciyle buluştu. Ayakta alkışlanan Ben Fidel , 2016 yılında doksan yaşındayken aramızdan ayrılan Fidel Castro’nun yaşamını ve Küba Devrimi’ni anlatıyor.

Castro’nun yaşamını ve Küba Devrimi’ni anlatıyor. Fidel Castro’nun hayatına değinmekle kalmayan oyun, Küba Devrimi’nin mimarları Che Guavera, Camilo Cienfuegos , Raul Castro ve Celia Sanchez gibi efsanevi isimlere de değiniyor.

Anlatıların geri planında ise 20. Yüzyıl’ın önemli olaylarına da görmek mümkün. ABD’nin Domuzlar Burnu Çıkarması, Füze Krizi, Soğuk Savaş , ağır ambargo, SSCB’nin dağılması ve emperyalizmin kıskacına rağmen özgür ve bağımsız bir Küba yaratan Fidel Castro’nun yer yer öz eleştiri de yaptığı oyunda, her şeye rağmen sınıfsız, adil ve sosyal bir ülke yaratmış olduğuna tanıklık ediyoruz.

Dünyada Fidel Castro üzerine yapılan ilk tek kişilik oyun olma özelliğini de taşıyan B EN FİDEL oyununda, zengin bir çiftlik sahibinin oğlu olarak dünyaya gelen ve ayrımcılığa, eşitsizliğe başkaldırarak tüm dünya emekçilerinin ve yoksulların sözcüsü olan Fidel Castr o’yu başarılı oyuncu Tolga Pancaroğlu canlandırıyor.

Sömürüye, emperyalizme, küreselleşmeye ve kapitalizme karşı ömrü boyunca savaşarak ABD’nin burnu dibinde özgür bir sosyalist ülke yaratan Fidel Castro’yu canlandıran Tolga Panca r oğlu’nun hiç düşmeyen temposu ve etkileyici performansı dakikalarca ayakta alkışlandı.

BEN FİDEL’in yazar ve yönetmenliğini, tiyatro severlerin Çapkının Düşü ve Köprüden Önce Son Çıkış oyunlarından bildiği Onur ERBİLEN yaparken, Fidel Castro’ya ise tiyatro ve televizyonlardan tanıdığımız Tolga PANCAROĞLU hayat veriyor.

Glow Medya ve Tiyatro Kavuk iş birliğiyle gerçekleştirilen Glow Medya ve Tiyatro Kavuk iş birliğiyle gerçekleştirilen BEN FİDEL oyunu oyunu “üçüncü bir yol var!” sloganıyla İstanbul ve tüm Türkiye’de seyirciyle buluşmaya “üçüncü bir yol var!” sloganıyla İstanbul ve tüm Türkiye’de seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.