Gündem
19 Kas 2011 18:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:03

BEN DE 75 YILDIR KOMÜNİSTİM HADDİNİ BİL! VEDAT TÜRKALİ'DEN BAKAN ŞAHİN'E SERT CEVAP!

Vedat Türkali'den "Büşra Ersanlı'nın geçmişine bakın o komünisttir" diyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e ağır bir cevap geldi.

Türk edebiyatının yaşyan en önemli isimlerinden olan Vedat Türkali, KCK operasyonlarında çok sayıda kişinin tutuklanmasını eleştirirken tutuklanan isimler arasında yer alan "Büşra Ersanlı’nın geçmişine bakın o komünisttir" diyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sert bir cevap verdi: "Ben de 75 yıldır komünist mücadele veriyorum. Haddini bil, dil uzatma, biz de senin geçmişini biliyoruz"

KCK davasını "Kürt halkının dilini koparmaya çalışıyorlar" diye yorumlayan Türkali, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun da tutuklanmasıyla gündeme oturan operasyonları eleştirdi.

Diha’dan Meryem Yılıdrım’ın haberine göre Vedat Türkali, Ersanlı ve Zarakolu ile söze başlayarak, "Çok iyi tanıdığım insanlar, bunları tutuklayanların mantığı ne?" diye sordu. "Ragıp Zarakolu’nu ve rahmetli eşi Ayşenur Zarakolu’nu çok iyi tanıyorum. Bana Ayşenur Zarakolu adına ’düşünce ve özgürlük’ ödülü verilmiş ve beni onurlandırmışlardı. Zarakolu, Türkiye kültürüne ne büyük hizmetler yaptı. Ne fedakârlıklar yapıldığını, halkları eşit tutmak için ne çabalar gösterdiğini biliyorum ve bu çabaları onları suçlayanlarda çok iyi biliyor. Bu insanları seviyor, sayıyorum. Bunlar unutmak mümkün mü?" dedi.

BAKAN ŞAHİN’E: BEN DE 75 YILDIR KOMÜNİSTTİM HADDİNİ BİL!

Türkali, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in sözlerine ise sert tepki gösterdi. "Ersanlı’nın geçmişine bakın, gençliğinde komünist faaliyetleri var" diyen Bakan Şahin’e, "Haddini bil" diyen Türkali, "Avrupa Birliği’ne girmeye çalışıyorsunuz ama komünizmi hala suç olarak görüyorsunuz. Bu bir vahamettir. Ersanlı tutturduğu yolda direnç ve kavga ile mücadelesini sürdüren yiğit biridir" dedi. "Beni bilen bilir yazdıklarım, çizdiklerim, yaptıklarımla 93 yıllık hayatımın 75 yılını komünist mücadele içinde geçirdim. Bana da dili uzatıyorsun" diyen Türkali, "Haddini bil, kimsenin benim düşüncelerime laf uzatmaya hakkı yok" diye konuştu. Hükümet cephesinde bir başka bakan olan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın Zarakolu’nun tutukluluğu için "Üzüldüm" dediğini de hatırlatan Türkali, "Bu iş üzülmekle çözülmez, siz de pekâlâ çözebilirsiniz" dedi.

KCK operasyonlarıyla asıl yapılmaya çalışanın "Kürtlerin dilini koparmak" olduğunu belirten Türkali, "BDP’nin Anayasa Komisyonu üyesi Ersanlı, ’Ben anayasa çalışmalarına Kürtler adına anayasa çalışmalarına katılan biriyim profesör olarak. Lütfen beni bırakın çalışmalara gideyim, mahkemelere gelirim, görevimi yapayım’ diyor. Ancak yine tutukluyorlar. Burada maksat çok açık. Onların maksadı Kürt halkının dilini koparmaya çalışmak. Ben Türkiye adına bundan acı duyuyorum" diye konuştu.