Televizyon
28 Kas 2012 18:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

''BEN BAŞBAKANIMIZIN ARADIĞI OYUNCUYUM!'' NİLGÜN BELGÜN'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA!

A Haber'de Şirin Sever'in sunduğu Jurnal programı oyuncu Nilgün Belgün'ü konuk etti.

A Haber’de Şirin Sever’in sunduğu Jurnal programı oyuncu Nilgün Belgün’ü konuk etti. Yeni oyunu Aşk ve Komedi’nin tüm masraflarını kendisinin karşıladığını dile getiren Nilgün Belgün,“ben tam başbakanımızın aradığı oyuncuyum” dedi. Sanatçı siyaset ilişkisi hakkında da konuşan Belgün, sanatçıyken politikacı olunmaz derken hakaretamiz muhalefetin yanında olmadığını da belirtti.

“BEN BAŞBAKANIMIZIN ARADIĞI OYUNCUYUM”

Başbakan Erdoğan’ı 15 Kasım’dan itibaren sahnelenmeye başlanan “Aşk ve Komedi” adlı tek kişilik oyununa davet eden Belgün “Başbakanımız dedi ki tiyatroculara hep devletten beklemeyin elinizi taşın altına koyun, siz yapın görelim, destek verelim dedi. Ben de tam başbakanımızın aradığı oyuncuyum, tüm maliyetini ben yüklendim oyunun. Ben destek versin diye çağırmıyorum, gelsin görsün nasıl devletten destek almadan oyun yapılır. Henüz gelmedi. “ dedi.

“AK PARTİ’YE TU KAKA DİYEMEM, İYİ YAPTIĞI İŞLER VAR”

Fazıl Say, Ali Kırca, Müjdat Gezen’den sert ifadelerle muhalif açıklamalar geldiği ve kimi oyuncuların oy verdiği partiyi açıklamasının son dönemde çok ses getirdiğine işaret edilerek sorulan politika sanat ilişkisi için Belgün şu değerlendirmede bulundu:

“Ben her sanatçının bir duruşu olması gerektiğine inananlardanım. Sahtekârca değil, gerçek bir duruş. Ayrıca sanatçıların muhalif olduğuna da inanırım. Sanatçılar söz eder, bizim oynadığımız oyunlar dev aynasıdır. Fakat ben o kadar sert değilim, Baktığım zaman AKP’nin de iyi yaptığı işler var, ben onlara tu kaka diyemem, CHP’nin de beğendiğim şeyleri var. CHP’ye yakınım ama AK Parti’ye de hak vermiyorum diyemem. Bana yakın olan tarafı da var uzak olan tarafı da var. Fikirler hakaret içermediği sürece açıklanmalı, Hakaretten hoşlanmıyorum. Hakaretamiz olanların yanında değilim. Ben politika düşündüm ama sanata doyamadım. Sanatçıyken politikacı olunmaz.”

KADIN HAYRANLARIM BENİ RAHATLIKLA KOCALARIYLA PAYLAŞIYOR

Kadın hayranlarıyla ilgili başından geçen ilginç anılarını da paylaşan Belgün; “Yolda bir hanım görüyor ay diyor keşke Hüseyin de olsaydı, dur diyor Hüseyin seninki burada diyor, kadın beni rahatlıkla kocasıyla paylaşıyor. Bir yılbaşı gecesi bir kadın geldi lütfen kocamla dans eder misiniz, peki dedim adamcağız ile dans ettim.” dedi.