Medya
24 Tem 2014 13:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:30

Belgeselciler Datça'da yarışacak!

Datça Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenecek olan 4. Datça Ulusal Belgesel Film Yarışması, 24-27 Ekim 2014 tarihleri arasında tarihleri arasında Datça’da gerçekleştirilecek…

Yarışmanın amacı; başta film ve sinema konusunda eğitim veren üniversitelerimizin ilgili bölümlerinde öğrenim gören ve belgesel filmle ilgilenen diğer gençleri özgün fikirleri ve farklı bakış açılarıyla belgesel film yapmaya özendirmektir. Ayrıca bu yarışmayla, Türk belgeselciliğinin gelişmesine katkıda bulunmak ve belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

Ayrıca, bilindiği üzere Belediyemiz, Almanya ISFF DETMOLD Film Festivali organizasyonu ile de işbirliği yaparak başta Almanya olmak üzere yurtdışında yaşayan Türk kökenli ve Alman genç belgeselcilerin katıldığı belgesel çalıştayı ve gösterimlerine ev sahipliği yapmaktadır.
unnamedDatça Belediye Meclisi’nce bu yıl verilecek para ödülleri şu şekilde belirlenmiştir. Yarışma sonucunda,

En iyi filme : 5.000.-
En iyi ikinci filme : 3.000.-
En iyi üçüncü filme : 2.000.-TL nakdi ödül verilecektir.

Yukarıdaki ödüllere ek olarak;

Jüri Özel Ödülü ile Datça Turizm İşletmecileri Özel Ödülü’nü kazanan film ekiplerinden ikişer kişiye, Datça’da 10bir haftalık tatil (Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim aylarında) imkanı sağlanacaktır.

Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru belgesini ve filmlerini;

DATÇA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ DATÇA

ve www.datca.bel.tr adreslerinden temin edeceklerdir. Başvuru belgeleri ve yarışma filmleri en geç 15 Eylül 2014 tarihine kadar yukarıdaki adrese ulaştırılmalıdır. Bu tarihe kadar gönderilmeyen belgeseller yarışma dışı kalır.

Yarışmaya katılan filmler ön elemeden geçirilecek ve sonuçlar 30 Eylül 2014 tarihinde duyurulacaktır. Dereceye kalan filmlerin gösterimi, yarışma finali ve Festival kapanış töreni Datça’da 24-27 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.