Gündem
12 Ara 2010 10:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

BELEDİYE ONLARIN İSİMLERİNE BİLE TAHAMMÜL EDEMEDİ!

Çoğu suikaste kurban giden bilim adamı, yazar, şair, gazetecilerin isimleri caddelerden kaldırıldı!

NEVŞEHİR’in Avanos İlçesi Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, aydınlanmacı kişilikleri ile tanınan ve çoğu suikaste kurban giden bilim adamı, yazar, şair, gazeteci ve siyasetçilerden Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Namık Kemal, Adnan Kahveci ve Fikri Sağlar’ın da aralarında bulunduğu isimler sokak ve caddelerden kaldırıldı.

Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Körükçü’nün başkanlığını yaptığı ve 7 AK Parti, 4  MHP ve bir de CHP’li üyenin bulunduğu Avanos Belediye  Meclisi tarafından oluşturulan Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu, caddelerin isimlerinin yenilenmesi ve sokak isimlerinin sayısallaşması ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Avanos Belediyesi Meclisi’nin onayından geçen karar ile ilçenin Yukarı Mahalle ve Camii Kebir Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Caddesi’nin adı Vatan Caddesi olarak değiştirildi. Yapılan değişiklikle Cumhuriyet Mahallesi ile Bahçelievler Mahallesi’ndeki Abdi İpekçi caddelerinin adı da Zelve Caddesi olarak belirlendi. Yapılan değişiklikle Yenimahalle’deki eski Kültür ve Turizm Bakanlarından Fikri Sağlar’ın adının bulunduğu cadde de Dereyamanlı Caddesi oldu.

‘EDİP AKBAYRAM’ CADDE OLDU

Kış aylarında, Avanos’un Yukarı Mahallesi’nde satın aldığı eski bir evde yaşayan Türk Müziğinin usta yorumcusu Edip Akbayram’ın evinin bulunduğu ve kendi adını taşıyan sokak ise ‘Edip Akbayram Caddesi’ olarak değiştirildi. Yeni Mahalle’deki Jan Zakari Caddesi’nin adı Kızılırmak Caddesi olarak değiştirilirken, Alaaddin Mahallesi’nde Avanoslu yazar Abdullah Rıza Ergezen’in adı bulunan cadde de Alaaddin Keykubat Caddesi olarak düzenlendi. Avanos ilçesinin değişik mahallelerindeki Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Namık Kemal, Adnan Kahveci, Neyzen Tevfik, Seyrani, Orhan Veli Kanık, Hoca Ahmet Yesevi, Ömer Seyfettin ve Yunus Emre sokaklarına ise numara verildi.