Gündem
30 Haz 2011 19:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

BELEDİYE BAŞKANI MUHABİRİ DÖVDÜ İDDİASI!

Konya'nın İsmil beldesinde yerel muhabirin, beldenin belediye başkanı tarafından darp edildiği iddia edildi.

Konya'nın İsmil beldesinde yerel muhabirin, beldenin belediye başkanı tarafından darp edildiği ve kamerasının kırılarak parçalandığı iddia edildi.

İddiaya göre, Konya'da yayın yapan Sun TV muhabiri röportaj ve haber için gittiği İsmil beldesinde, beldenin Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) mensup belediye başkanı Lütfi Topbaş'ın saldırısına uğradı. Kamerası kırılarak, darp edilen muhabir hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olurken, Konya'daki basın kuruluşları olayı kınadı.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, "Lütfi Topbaş basın özgürlüğünü hiçe sayarak, 'Bu beldede benden izinsiz haber yapamazsınız' diyerek, Sun TV muhabirinin üzerine yürümüş, elinde bulunan iki kamera ve hard diskleri gasp etmiştir.

Topbaş, küfür ve hakaret içeren sözlerle belde halkına yakışmayan davranışlarda bulunarak Konya basınını rencide edici hareketler ortaya koymuştur. Bilinmelidir ki, Topbaş ve benzerlerinin tahammül edemediği basın özgürlüğü bir gün kendileri içinde gerekli olabilir. Basın özgürlüğü evrensel hukuk kurallarıyla olduğu gibi ülkemizde de yasalarla koruma altına alınmıştır.

İnsani açıdan hiçbir kabul edilir tarafı olmayan, bir yöneticiye yakışmayan davranışlar sergileyen İsmil Belediye Başkanı ve Karatay Ziraat Odası Başkanı Lütfi Topbaş'ı kınıyoruz. Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak basın mensuplarının haber alma hürriyetinin sonuna kadar arkasında olduğumuzu ilan ediyor, Topbaş'ı özür dilemeye davet ediyoruz. Mensubu olduğu MHP'nin gerekeni yapacağına inanıyoruz" denildi.
"HAİN SALDIRI YAPACAK BİR ADAM DEĞİLİM"

İsmil beldesi belediye başkanı Lütfi Topbaş ise, iddiaları yalanlayarak, "Basına karşı hain saldırı yapacak bir adam değilim" dedi.

Çiftçi sorunları ile ilgili haber yapmak için beldeye gelen muhabirle karşılaştığını ve kendisinin de bir çiftçi temsilcisi olduğunu söyleyerek görüşlerinin alınabileceğini aktardığını ileri süren Başkan Topbaş, "Muhabir arkadaş, 'Bana işimi öğretme' tarzında konuşarak beraberindeki kişiyle beni belde halkına rencide etti. Bu sırada kamerayı açarak tartışmamızı çekmeye çalıştılar. Ben kameraya elimi uzatınca, kamerayı bana verdiler. İkinci bir kamera vardı, ona da elimi uzattım o kamerayı de kendi elleriyle bana verdiler. Bunun üzerine bende Jandarma Karakoluna giderek kameraları teslim ettim. Basına saldıracak kadar hain bir adam değilim. Basınla sürekli beraber bir insanım" diye konuştu.