Gündem
24 Ara 2016 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:18

Belçika, PKK'nın haber ajansı müdürünü serbest bıraktı

Belçika polisi, 15 Aralık'ta bir yol kontrolü sırasında gözaltına alıp tutukladığı ANF Haber Müdürü Celil Demiralp'i kefaletle serbest bıraktı.

Belçika'da tutuklanan terör örgütü PKK ile bağlantılı Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) Haber Müdürü Celil Demiralp kefaletle serbest bırakıldı. Demiralp, 15 Aralık'ta bir yol kontrolü sırasında gözaltına alınmıştı.

Fransız vatandaşı olduktan sonra Maxime Azadi adını kullanmaya başlayan Demiralp'in tutukluluğuna yapılan itiraz, bugün karara bağlandı. Belçika basınına göre, Turnhout mahkemesi, Demiralp'in kefaletle serbest bırakılmasına hükmetti.

GÖZALTINA ALINIP TUTUKLANMIŞTI

Celil Demiralp, 15 Aralık'ta Hollanda'dan Fransa'ya giderken  Belçika'nın Turnhout şehrindeki "rutin bir kontrol" sırasında gözaltına  alınmıştı. Celil Demiralp, çıkarıldığı mahkemece ertesi gün tutuklanmış, avukatı  ise tutukluluğa itiraz etmişti.

Türkiye'nin, Celil Demiralp'in terör örgütüyle iş birliği yapmakla  suçladığı ve yakalanması için İnterpol'e talepte bulunduğu belirtilmişti.

Türkiye, Belçika'ya terörle mücadelede yeteri kadar iş birliği  yapmamakla eleştiriyor. PKK'nın TV kanallarının yayın yaptığı ülkede, örgütün  bazı sözde liderleri de yaşıyor.