Gündem
18 Mar 2010 09:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

BEKLENEN OLDU!.. AYTAÇ DURAK MHP'DEN İSTİFA ETTİ!..

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, dün önce Adana Adliyesi'ne gidip kendisini savcılığa ihbar etti, daha sonra da MHP'den istifa etti.

Durak hakkındaki rüşvet ve haksız mal edinme iddiaları üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün yaptığı “Disiplin kararını beklemeden istifa etsin” çağrısına uyarak dün akşam MHP’ye istifa dilekçesini gönderdi. Durak, “Partimiz tüzüğü gereği, son günlerde yaşanan gelişmeler aydınlanana kadar üyeliğime ara vermek için istifamı talep ediyorum” dedi. Meclis üyesi Mustafa Tuncel de, MHP’den istifa etti.

36 soruşturma

Aytaç Durak, savcılığa verdiği dilekçede, hakkındaki iddiaları ortaya atan belediye meclis üyesi Mustafa Tuncel’in, “Beni öldürebilirler, arkadan vurabilirler. Bu nedenle Aytaç Durak’la ilgili bildiklerimi kasete aldım. Kaseti güvendiğim bir kişiye teslim ettim” sözlerini hatırlatarak, kendisi hakkında soruşturma başlatılmasını ve söz konusu kasetin işleme konulmasını istedi. Savcıya yarım saat ifade veren Durak, adliye önündeki makam aracı yerine arka kapıdan çıkıp taksiye bindi.
Aytaç Durak hakkında son dönemde açılan soruşturmaların sayısı 36’ya yükseldi. Başbakan Tayyip Erdoğan’a bu konuda sunulan özet bilgide, soruşturma konuları tek tek anlatılarak, yanlarında da hangi aşamada olduğuna ilişkin notlar bulunuyor. Soruşturma konularının bir kısmının halen müfettişlerce yürütüldüğü, bir kısmının sonuçlanarak bakanlığın soruşturma kararını beklediği, bir bölümünün Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettiği, bir kısmı için de Danıştay’ın izninin beklendiği bildirildi.

Tuncel de istifa etti

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin istifa çağrısı yaptığı meclis üyesi Mustafa Tuncel, partisinden istifa etti. Tuncel, istifasıyla ilgili açıklamada, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aytaç Durak ile benim aramda geçen bu tartışmalar tamamen kişisel ve MHP dönemi ile ilgili değildir. Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli’nin tavsiyesini bir talimat olarak görüp, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar MHP’den istifa ediyorum” dedi.
Tuncel, bildiklerini şimdiye kadar neden açıklamadığı eleştirilerine, “Müfettişler bugüne kadar bana birşey sormadı. Kendiliğimden mi anlatacaktım. İmparatorluğu bitirmenin zamanı geldi” dedi.

Savcılık soruşturma başlattı

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak hakkında “imar düzenlemeleriyle rant sağladığı” şeklinde basında yer alan haberlerin ihbar kabul edildiğini ve soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bu arada, haberlerde yer alan iddiaların büyük bölümünün daha önce de gündeme geldiği, soruşturma konusu olduğu ya da süren mahkemelerin bulunduğunun dikkate alınacağı, başlatılan soruşturmada yeni iddiaların ayrıştırılacağı belirtildi. Soruşturma sonucunda iddianamenin hazırlanması ve dava açılmasının, Durak’ın göreviyle ilgili olduğu için bakanlık iznine tabi olduğu bildirildi.