Gündem
13 Tem 2013 17:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

BEKLENEN MESAJ GELMEDİ! TELEVİZYONLARIN PATRONU DEĞİŞİYOR!

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, kurumdan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan beklediği sinyali alamadı.

İkinci kez seçildiği başkanlık görevi önümüzdeki hafta dolacak olan RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, üçüncü dönem için kurumdan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan beklediği sinyali alamadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşünü de alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, başkanvekili Taha Yücel’den yana tavır almasına bozulan RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’un başkanlık seçiminin ardından RTÜK üyeliğinden istifa edebileceği belirtiliyor.

Deniz Feneri davası sanığı Zahid Akman’ın istifa etmesinin ardından, RTÜK üyeleri tarafından başkanlığa seçilen Dursun, 2009’da devraldığı iki yıllık başkanlık süresini 2011’de tamamlamış, ancak Erdoğan ve Arınç’ın işaret etmesiyle bir kez daha aynı göreve seçilmişti. Ancak Dursun, kurumda izlediği politikayla sık sık eleştiri oklarını üzerine çekmişti. Kendisini göreve getiren kurul üyeleriyle arasında hiyerarşik bir yapı oluşturmakla eleştirilen Dursun, bazı kararları üyelere danışmadan alması nedeniyle de tepki toplamıştı. Dursun’un tepki çeken uygulamalarından bir başkası da kurul üyelerine verilen yüksek kira yardımlarıyla ilgiliydi. Dursun, her yıl Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında Arınç’ı eleştirilerin hedefi yapan 4 bin TL’lik kira yardımlarını, görüşmelere saatler kala 2 bin 500 TL’ye çekmişti. Dursun’u, AKP nezdinde de yıpratan bir başka olay da, Ankara dışından gelecek RTÜK mensupları için “misafirhane” amacıyla edinilen Bilkent Park Sitesi’ndeki iki daireden birini kullanması olmuştu.

Beklenen mesaj gelmedi

Kurumun bugüne kadarki çalışmaları hakkında Arınç’a bilgi veren Dursun, yeni dönem için Arınç’ın nabzını yokladı. Ancak Arınç, Dursun’a beklediği mesajı vermedi. Arınç’ın bu tavrı üzerine şok yaşayan Dursun’un, RTÜK’ten ayrılmak konusunda karar aşamasında olduğu belirtiliyor.