Gündem
02 Eki 2010 12:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

BEKİR COŞKUN'UN KOVULMASI MECLİS GÜNDEMİNDE! "COŞKUN'A KARŞILIK NE İMTİYAZLAR VERİLDİ?"

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Başbakan'ın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi verdi.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Başbakan'ın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi verdi.

İşte Mengü'nün soru önergesi metni ve cevap beklediği sorular:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla

Şahin MENGÜ
Manisa Milletvekili

Türkiye'nin etkin bir okuyucu kitlesine sahip köşe yazarlarından olan Bekir COŞKUN yazmakta olduğu Habertürk Gazetesindeki işine 20 Eylül 2010 tarihinde son verildi.

Bilindiği üzere Bekir COŞKUN yazıları ve eleştirileri ile hükümetin ve bazı kesimlerin hedefi haline gelmişti. Bu nedenle gazeteci yazar Bekir COŞKUN'nun hükümetin baskısı ile "bertaraf" edildiği iddiaları kamuoyunu oldukça meşgul etmişti. Ancak son günlerde Bekir COŞKUN'nun işten atılması karşılığında Ciner Grubuna bazı imtiyazlar verildiği iddiaları kamuoyunda konuşulmaya başlandı.

Bu nedenle;

1- Bekir COŞKUN'nun işten atıldığı 20 Eylül 2010 tarihinden bir hafta önce veya sonra Ciner Holdinge ait  Ciner Enerji ve Madencilik Grubu, Ciner Medya Grubu ve Ciner Sanayi, Ticaret ve Hizmet Grubuna ait şirketlerden herhangi birisi ile Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları arasında herhangi bir sözleşme veya anlaşma imzalanmış mıdır?

2- Yine 20 Eylül 2010 tarihlerine yakın günlerde Ciner Grubu şirketlerinin kamu kurum ve kuruluşlarında beklemekte olan taleplerinden yerine getirilen bir işlem var mıdır?