Gündem
19 Mar 2021 14:33 Son Güncelleme: 19 Mar 2021 14:50

Bekir Coşkun'un heykeline çirkin saldırı!

Gazeteci-Yazar Bekir Coşkun'un İzmir'in Buca ilçesindeki heykeli saldırıya uğradı. Parkta açılışı henüz yapılmadan kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilen polyester yapılan heykelin yüz kısmındaki bronz kaplamaların parçalandığı görüldü.

Merhum gazeteci-yazar Bekir Coşkun'un İzmir Buca'daki heykeline meçhul kişi ya da kişiler tarafından saldırıda bulunuldu. Polyesterden yapılan heykelin yüz kısmındaki bronz kaplamalar tahrif edildi. Polis olayla ilgili inceleme başlatırken Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti, saldırıyı kınadı.

Heykeli Buca Belediyesi'nin yaptırdığı ve Menderes Mahallesi'ndeki 4 bin metrekarelik parka konulduğu belirtildi. Parka Bekir Coşkun'un adı verilirken, açılış için beklenen bu günlerde heykeli de kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. 

"VANDALLIK HİZMET ÜRETMEMİZİ ENGELLEYEMEZ"

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı. Kılıç'ın, "Hiçbir saldırı, hiçbir vandallık bizleri, Bucamıza ve hemşehrilerimize hizmet üretme yolundan asla geri döndüremez. Kentimiz ve kentlimiz için yatırım yapmaya, proje üretmeye, eser kazandırmaya devam edeceğiz. Çünkü biz halkız, halkın belediyesiyiz. Halk için, halkla birlikte çalışıyoruz. Açılışını yapmaya hazırlandığımız Bekir Coşkun Parkı’nda yer alan duayen gazetecimiz merhum Bekir Coşkun'un heykeline yapılan saldırıyı esefle kınıyorum." dedi.

İGC: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Çirkin saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, şunları kaydetti:

Türkiye’nin en iyi kalemlerinden, merhum gazeteci Bekir Coşkun’un adını taşıdığı parkta yer alan heykeline kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarar verilmiştir. Bu vandallık kabul edilemez. Henüz parkın açılışı gerçekleştirilmeden yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz.Bekir Coşkun daima Türk basının özgür ve eşsiz isimlerinden biri olarak kıvançla anılacaktır.