Gündem
23 Kas 2012 20:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:25

BEKİR BOZDAĞ'DAN FAZIL SAY'A SERT TEPKİ!

Ahi Evran Üniversitesi'nin akademik yılı açılışı nedeniyle Kırşehir'e gelen Bozdağ, valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye’de bütün sanatçılar kendi toplumuyla ve kendi toplumunun değerleriyle kavga etmek yerine, Neşet Ertaş gibi içinden çıktığı toplumla gurur duyan, onur duyan, şeref duyan ve onlarla bütünleşen kişiler olsa" dedi.

Ahi Evran Üniversitesi’nin akademik yılı açılışı nedeniyle Kırşehir’e gelen Bozdağ, valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Sanatçı Neşet Ertaş’ın vefatıyla ilgili bir soru üzerine Bozdağ, Ertaş’ın Kırşehir’de ve Türkiye’nin bütün illerinde yaşayan insanların aklından, gönlünden geçenleri dile getiren bir insan olduğunu vurguladı.

Neşet Ertaş’a Allah’tan rahmet dileyen Bozdağ, şöyle devam etti: "Konuştuğu, söylediği, yazdığı zaman herkes bunları kendi konuşuyormuş, kendi söylüyormuş gibi benimseyen yapımız var. Neşet Ertaş’ın toplumumuzla ve toplumun değerleriyle ne kadar örtüştüğünü gösteriyor. Keşke Türkiye’de bütün sanatçılar kendi toplumuyla ve kendi toplumunun değerleriyle kavga etmek yerine, Neşet Ertaş gibi içinden çıktığı toplumla gurur duyan, onur duyan, şeref duyan ve onlarla bütünleşen kişiler olsa. Toplumun değerlerine söverek, kendini var eden değerlere hakaret ederek, kendilerini bir yere getiren insanları küçük görerek değil de Neşet Ertaş gibi sanatıyla sağcısının solcusunun, ileridekinin geridekinin gönlünde taht kurmayı başarabilseler. Ben onun için milletin gönlünde taht kurmak isteyenler için Neşet Ertaş ve takip ettiği yol çok güzel bir örnektir diye düşünüyorum."