Gündem
21 Kas 2011 21:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

BEJAN MATUR ZAMAN'DAKİ SANSÜR İÇİN İLK KEZ KONUŞTU!

Kürt aydın ve şair Bejan Matur uzun bir süredir yazarlığını yaptığı Zaman Gazetesinde karşılaştığı sansürle ilgili ilk kez Esra Harmanda'ya konuştu.VİDEO


Kanal A'da konuşan Zaman yazarı Bejan Matur, gazetesinin kendisine uyguladığı sansürü ilk kez anlattı.

Zaman yazarı, STV'de yayınlanan ve tartışma konusu olan Tek Türkiye dizisine yönelik eleştirilerini ifade ettiği yazısına sansür yediğini anlattı. Diziyi Kürt toplumunu rencide etmek ve iyi Kürt-kötü Kürt ayrımı yapmakla suçladı.

ZAMAN'IN KÜRT YAZARINA TEK TÜRKİYE SANSÜRÜ

Bejan Matur: Ben Zaman'da onlar açısından sorun teşkil edecek çok sert yazılar da yazdım. O yazıları Sabah, Hürriyet falan yayınlayamazdım.

Esra Harmanda: Hiç sansür olmadı mı?

Bejan Matur: Olmuştur... Ama karşılıklı bazı sitemlerle çözüldü. Sonuçta her yayın kurumunun bir çerçevesi vardır, bundan çok da farklı davranamazsınız. Tabii ben oraya sansür edilmeyecek diye anlaşarak gittim. Ama politik bir yazı değildi. Tek Türkiye dizisini konu alan bir yazıydı.

İYİ KÜRT-KÖTÜ KÜRT AYRIMI RENCİDE EDİCİDİR

Matur, STV'nin tepki toplayan dizisini bu kez canlı yayında eleştirdi. Dizinin çok önemli bir konu olan Kürt meselesinde söz alıp iyi Kürt-kötü Kürt ayrımı yaptığını söyledi. Dizinin anlattığı toplum olan Kürtleri rencide ettiğini söyleyen Zaman yazarı, dizinin Kürt toplumunun gerçekliğini de ifade etmediğini vurguladı.