Gündem
15 Oca 2013 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

BEJAN MATUR: SAKİNE CANSIZ KÜRT KIZLARININ İKONUYDU!

Aykırı Sorular'da Kürt sorunu, konunun önemli düşünürlerinden biri Bejan Matur'la tartışıldı.

Barış sürecine, İmralı görüşmelerine ve Paris Cinayetlerine dair görüşlerini paylaşan Kürt kökenli şair ve yazar Bejan Matur, ilginç açıklamalarda bulundu.
Cezaevinde yattığı dönemde, Paris’te öldürülen, PKK’nın kurucularından Sakine Cansız’ın da kendisi gibi cezaevinde olduğunu ve mektuplaştıklarını  söyleyen Bejan Matur; “Sakine Cansız o dönem cezaevinde olan tüm Kürt kızları için bir kutup yıldızı gibiydi. Bir çok Kürt kızı onu örnek alıyor, izinden gidiyordu. O da hepimize mektuplarıyla dik durmamız gerektiği konusunda telkinlerde bulunuyor, bize bir anne gibi davranıyordu. Neden öldrüldüklerini bilmiyorum ama, kendisi silahsız gezen çok kolay bir hedefti. Barış sürecinin başlangıcında gerçekleşen bu cinayetleri Hrant Dink cinayetine benzetiyorum. Çünkü durum itibariyle çok örtüşüyorlar” şeklinde konuştu.
 
Şair Bejan Matur, İmralı görüşmeleri ve Barış sürecine dair de yorumlarda bulundu. Matur; “Barışın gelmesi halinde bir statüko ortadan kalkacak ve bugün ortalıkta olan bir çok politikacının görüşü boşluğa düşecek. O yüzden şu anda siyasiler de bu değişime ayak uyduruyor. Demirtaş’ın yaptığı sert açıklamalar da bunun bir ürünü ve onları yeniden gözden geçireceğini umuyorum. Sanıyorum onun tepkisi Öcalan ile görüşmeye gidecek kişileri kendisinin seçmemesine” dedi.