Medya
29 Eyl 2017 12:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:09

Bein Sports'dan kovulan güzel sunucuya sahip çıktı: Yapılan büyük haksızlık!

Fenerbahçe'ye hakaret içeren atkıyla çektirdiği fotoğrafı nedeniyle beİN Sports'taki işinden olan sunucu Pınar Bekbölet'e, Sabah yazarı Mevlüt Tezel'den destek geldi.

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, beIN Sports'taki görevine son verilen Pınar Bekbölet'e yapılanların haksızlık olduğunu ileri sürdü.

Yıllar önce üzerinde Fenerbahçe taraftarına küfür eden bir atkıyla çekildiği fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından ünlü sunucu Pınar Bekbölet’in görevine son verilmişti.

Konu hakkında bir yazı kaleme alan Mevlüt Tezel, Bekbölet’e destek oldu. İşte o yazı;

“Pınar Bekbölet; TV'deki erkek egemen futbol medyasında, güzelliği kadar bilgi ve birikimiyle de dikkat çeken, yabancı dili iyi, işinde başarılı bir sunucuydu. Yaptığı yorumlar da dikkat çekiciydi. Ama Pınar'ı önce sosyal medyada linç ettiler, sonra da Bein Sports'tan kovdurdular.

Her şey Bekbölet'in; Fenerbahçeliler'e hakaret içeren bir Galatasaray atkısıyla çekilmiş fotoğrafının sosyal medyaya düşmesiyle başladı. Bekbölet hakkında hakarete varan tweet'ler atıldı, Bein Sports'un Bekbölet'i kovması istendi.Aksi takdirde, kanal üyeliğini iptal edeceklerini yazanlar oldu. Ve sonunda Bekbölet'i kovdurmayı başardılar.Futbol kulübü başkanlarının, teknik direktörlerin bol bol küfür ettiği, spor programlarında ırkçı ve nefret söylemlerinin yankılandığı berbat bir futbol camiasında, Bekbölet'in yaptığı çok masum kaçıyor aslında. Ve en önemlisi o fotoğraf;

Bekbölet, spor medyasında çalışmaya başlamadan tam 10 yıl önce çekildi. Bekbölet farklı bir sektörde çalışırken, spora olan sevgisi yüzünden dört yıl önce sunuculuğa başlamış. 10 yıl önce çekilmiş bir fotoğraf yüzünden işinden kovulması büyük haksızlık. Ne yani;

Bekbölet, 10 yıl önce ‘İleride belki Bein Sports'ta çalışırım, bu atkıyı tutmayayım' mı diyecekti. Bein Media Group'un başkan vekili Yousef Al-Obaidly'ye olay nasıl anlatıldı çok merak ediyorum. Al-Obaidly'ye, birçok taraftarın Bein Sports üyeliğinden vazgeçeceğini mi söylediler acaba? Yahu Bekbölet'in 10 yıl önce çekilmiş bir fotoğraf için kovulmasını isteyenlerin ne futbol sevgisine, ne de taraftarlığına inanırım ben. Bahse varım; birçoğunun Bein Sports üyeliği bile yoktur. Bu güruh, internetten korsan maç izleyip sağa sola küfür eder, canları sıkıldıkça sosyal medyada insanları linç eder. Hep yazıyoruz; sosyal medya yorumları, Türkiye'de kamuoyunu temsil etmez. Ne yazık ki, Bein Sports, değerli bir çalışanını boş yere kaybetti.”