Televizyon
13 Mar 2020 14:28 Son Güncelleme: 13 Mar 2020 14:31

beIN Sports'a şifresiz yayın çağrısı

Türkiye'de görülen korona virüsü vakaları sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını açıkladı. Özellikle futbolseverler Türkiye'de Süper Lig yayıncısı kuruluşa çağrıda bulunarak maçların şifresiz yayınlanmasını istedi.

Tüm dünyada etkisini gösteren corona virüsü salgını nedeniyle, İspanya La Liga ve İspanya 2. Ligi, en az 2 hafta süreyle, İtalya Serie A ve İtalya’daki tüm alt lig müsabakaları Nisan’a kadar, Japonya, İsviçre, Danimarka, Slovakya, Çin ve Güney Kore ligleri, Hollanda 1'inci Ligi (Eredivisie) ve 2'nci Ligi'ndeki (Eerste Divisie) 31 Mart'a kadar, ertelenirken, Ukrayna Ligi, 3 Nisan'a kadar, Fransa Ligue 1’deki tüm karşılaşmalar, Almanya Bundesliga ve Almanya’daki tüm lig müsabakaları ve Portekiz, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti ile Paraguay ligleri seyircisiz oynanacak.

Bu gelişmelerin ardından Portekiz'de ligin yayıncısı Sport TV 2 hafta, Bundesliga yayıncısı Sky Germany ise corona virüsü salgını nedeniyle 3 hafta boyunca maçların şifresiz yayınlanacağını açıkladılar.

Sport TV, kararın gerekçesini ise, şu açıklama ile belirtti: "İnsanların evlerinde, karantina altında, aileleriyle birlikte içeriklere rahatça ulaşmasını sağlamak için böyle bir karar aldık." 

beIN SPORTS şifresiz izlenecek mi?

Avrupa'da bu gelişmeler yaşanırken Türkiye'de de alınan karar sonrası gözler yayıncı kuruluşa çevrildi. Sosyal medya üzerinden yayıncı kuruluşa yapılan çağrılarda insanların dışarı çıkmayıp maçları evinde izlemesi için karşılaşmaların şifresiz yayınlanması gerektiği belirtilerek, Sport TV ve Sky Germany'nin tavırları örnek gösterildi.

beIN SPORTS Yönetimi'nin vereceği karar merakla beklenirken, yayıncı kuruluşun takınacağı tavır merak konusu. Ancak beIN SPORTS maçları şifresiz yayınlama kararı alsa dahi, sadece evinde dekoder bulunan futbolseverler bu imkandan yararlanabilecek. Dekoder sahibi olmayan sporseverler maçları şifresiz dahi olsa izleme imkanı bulamayacak.

Futbolda Süper Lig'in 32'nci haftasında kadar, TFF 1'inci Lig'de ise 34'üncü haftaya kadar maçlar seyircisiz olarak oynanacak.