Televizyon
08 Ağu 2020 16:49 Son Güncelleme: 08 Ağu 2020 17:41

BeIN Sports karıştı! O yorum kadın sunucuları ayağa kaldırdı!

Yayıncı kuruluş Beınsport’un maç sonu programında ise spor yorumcusu ve spiker Melih Şendil, futbolun ataerkil bir oyun olduğunu kadınların bu sporda yer almaması gerektiğini söyledi.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda, İspanyol ekibi Real Madrid İngiliz Manchester City ile karşılaştı. Maçı İngiliz ekibi 2-1 kazanırken, çeyrek finale yükseldi.

Yayıncı kuruluş BeIN Sport’un maç sonu programında ise spor yorumcusu ve spiker Melih Şendil, futbolun ataerkil bir oyun olduğunu kadınların bu sporda yer almaması gerektiğini söyledi. O sözlere BeIN Sports'un kadın sunucularından tepki geldi.

"PEMBE FORMA YAPTIRMAM"

Melih Şendil, “basketbol da bence erkek oyunu, böyle ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım ama” derken eski futbolcu ve yorumcu İlker Yağcıoğlu da “Eyvah! Dikkat et topa tutarlar valla” diye söze girdi.

Melih Şendil “Topa tutabilirler, önemli değil, alışığız” dedi ve Real Madrid’in pembe formayla sahaya çıktığını hatırlatarak “ben başkan olsam asla bir pembe forma yaptırmam” ifadelerini kullandı.

 KADIN SUNUCULAR AYAĞA KALKTI

BeIN Sports sunucusu Seyhan Şaşko, Twitter hesabından Melih Şendil’in açıklamalarına tepki gösterdi. Şaşko, “Saat 18.00’de ‘Transfer’ programıyla bir “kadın” olarak, Real Madrid pembesi ceketimle bein sports hd1 ekranlarında olacağım. Beklerim” ifadelerini kullandı. 

Bir diğer BeIN Sport sunucusu Nazlı Canyurt, Twitter hesabından "ne 'kadın'mış" dedi.

FENERBAHÇE'DEN YANIT

BeInsport yayınındaki sözlere tepki sosyal medyada tepki gösterilirken Fenerbahçe Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda futbol oynayan Fenerbhaçe formalı kız çocukları görüldü. Fenerbahçe paylaşımına, “Sporda ayrıma yer yok. Hayallerinin peşinde koşan kız çocukları; futbol sizinle güzel” notunu düştü.