Gündem
10 Oca 2011 22:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

BEHZAT Ç. STAR GAZETESİ VE HÜRRİYET'İ YERİN DİBİNE BATIRDI!

Behzat Ç. adlı polisiye dizide, Star Gazetesi para karşılığı yalan haber yapan gazete olarak lanse edildi.

Star TV’de yayınlanan ve ‘Bir Ankara polisiyesi’ sloganıyla yayınlanan başrollerinde Erdal Beşikçioğlu'nun oynadığı Behzat Ç. Adlı polisiye dizide, Star Gazetesi para karşılığı yalan haber yapan, manken firikiklerini yayınlayan gazete olarak lanse edildi.

YALAN HABER YAPAN GAZETE, STAR GAZETESi

Dizinin bir sahnesinde ana karakter Behzat Ç. Hakkında yapılan yalan haber Star Gazetesi’nin sayfalarında yayınlanmış gibi gösteriliyor. Gazetenin logosu buzlanmış da olsa, net bir şekilde Star Gazetesi olduğu anlaşılıyor. Aynı gazetenin arka sayfasında ise bir mankenin firikiğiyle ilgili haber gösterilerek, gazete eleştiriliyor.

Behzat Ç’nin yapım firması Adam Film, konuyla ilgili Star Gazetesi’ne açıklama yapıldığını ve başka bir açıklama yapılmayacağını bildirdi. Gerekli görüldüğü takdirde firmanın web sitesinde konuya ilişkin bir açıklama yapılacağı da belirtildi.

AÇıKLAMA TATMiN EDiCi DEĞiL

Star Gazetesi Yayın Koordinatörü Mustafa Kartoğlu, hukuki sürecin başlatıldığını belirterek, “Kasıt olup olmadığı yönünde bir kanaatimiz yok” dedi. Firmanın gazeteye gerekli açıklamayı yaptığını hatırlatmamız üzerine Karntoğlu, “Yapılan açıklama tatmin edici değil, net bir cevap alamadık. Bir gün beklemiy uygun gördük” cevabını verdi.

Bunun bir medya savaşı gibi yansıtılmaması gerektiğini belirten Kardoğlu, bu durumun izahının yapılması gerektiğini vurguladı.

Ahmet Kaya hatırlatıldı

Dizide yalan haberin göründüğü sahnede geçen diyalog ise oldukça ilginç. Ahmet Kaya hakkında yalan haber yapıldığı ve 10 yıl sonra yalanın ortaya çıktığı belirtiliyor. Ahmet Kaya ile ilgili yalan haberi Hürriyet gazetesinde yayınlanmış ve bir süre sonra haberi yalan olduğu ortaya çıkmıştı.