Gündem
05 Eki 2012 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

BEHZAT Ç. SENARİSTİNİN BÜLENT ARINÇ İSYANI; BAŞKA İŞİ Mİ YOK?

Behzat Ç. dizisinin senaristi Emrah Serbes Almanya'nın Essen kentinde düzenlen 'Okuma Akşamı' adlı etkinliğe katıldı.

Yazdığı kitaplarla polisiye karekteri Behzat Ç.’yi yaratan Emrah Serbes, Essen’de bu yıl 8’incisi düzenlenen Türk-Alman Edebiyat Festivali’nin (Literatürk) konuğu olarak okuma akşamına katıldı.
Essen’de gerçekleşen ve çevirmen Oliver Kontny tarafından Almanca’ya çevrilen etkinlikte Emrah Serbes, kitabından sayfalar okudu. Ardından da, kitapları ve televizyon dizisine uyarlanan Behzat Ç. ile ilgili soruları yanıtladı.

Serbes: "Çok övünecek bir tarzım yok ama okuyucuların, hikaye gerçekten yaşanmış ve bunu birisi anlatıyor diye inanmasını istiyorum." dedi.

Emrah Serbes’in konuşması:

"Kitaplarımı ortalama 3 bin kişi filan okuyordu. Televizyon dizisine uyarlanınca birden 7.5 milyona fırladı. Birdenbire popüler kültürün parçası olduk ister istemez. Yurt dışına, buralara kadar ulaşmış. Belki o kültür de seni kabul etmiyor. Ben çok popüler adamlara uymuyorum. İnsanlar, çoğu zaman benim için bakıp ’Bu mu Behzat Ç.’nin yazarı?’ diyor. Daha efendi, daha oturaklı bir adam bekliyorlar ve ’Bu çocuk mu? Tipi de bir şeye benzemiyor. Bu nasıl yazar?’ diye konuşuyorlar...’’

Bülent Arınç’ın Behzat Ç. dizisine dair yaptığı eleştiriyi hatırlattı:

"Başbakan yardımcısının başka işi mi yok? Memleketin meselesine baksın. Türkiye’nin Suriye ile savaşın eşiğine geldiği bir ortamda, ’Behzat Ç.’de alkol içiliyor, evlilik dışı ilişkiler yaşanıyor’ diye tartışıyoruz."

Emrah Serbes, moderatörün bir sorusu üzerine "Annem de, bir soruyu 800 ayrı şekilde sorar ve çoğu zamanda sigortalı bir işim olsun diye uyarır. Buraya gelirken de ’Oğlum, oralarda Türkiye’yi kötüleme’ diye uyardı. Ben de ’Anne orada söyleyeceklerimi, burada da söylüyorum’ deyince, ’Burada söyle ama oralarda söyleme’ diye tenbihledi" şeklinde yanıt verdi.