Politika
21 Eyl 2022 13:44 Son Güncelleme: 21 Eyl 2022 14:00

Bedri Yaşar gündem olan ihale ile ilgili sessizliğini bozdu! ‘Milletvekiliyim diye…’

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı 107 milyon liralık ihaleyle ilgili tartışma sürüyor. Barış Yarkadaş'ın gündeme getirdiği ihaleyle ilgili son olarak İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican açıklama yaptı ve etik bulmadığını ifade etti. Bedri Yaşar'dan da bununla ilgili açıklama geldi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş tv100'de yayınlanan Gürkan Hacır ile ilgili programda İYİ Parti'nin HDP'lilerin oylarıyla ihaleler aldığını belirterek, "Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar" açıklamasını yapmış ve tartışmanın fitilini ateşlemişti. Yarkadaş bu açıklamadan sonra tv100'de Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı 107 milyon liralık ihaleyi gündeme getirmiş ve bunun etik olmadığını ifade etmişti.

Dün ise Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, Yarkadaş'ın ihale ifşasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı ve "Ben olsam Milletvekili olarak herhangi bir belediyeden veya kamudan ihale almam. Etik açısından almam" dedi.

Ahat Andican'ın bu açıklamalarından sonra gözler İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ı çevrildi.

BEDRİ YAŞAR'DAN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Medyatava’da yer alan habere göre Bedri Yaşar, yine bir başka İYİ Partili Ahat Andican'ın "Cevabım gayet açık ve net. Ben olsam Milletvekili olarak herhangi bir belediyeden veya kamudan ihale almam. Etik açısından almam" şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Yaşar, "Orada şahsi alınan bir şey yok. Milletvekili olarak zaten bu işleri takip etmiyorum. Buradaki konu; şirketten ayrılmışız, şirket ticari hayatına devam ediyor. Yani benim olup olmamamla bir alakası yok. 400 kişi olan bir şirket… Ben milletvekiliyim diye faaliyetlerine ara verecek halim yok. Milletvekillerinin şahsi olarak iş yapmasını ben de onaylamıyorum" dedi.

"Bunda garipsenecek bir şey yok. Bunu böyle algılamak lazım. Siyasi kimliğini ihaleler konusunda kullanan bir yapıyı asla ve asla tasvip etmiyoruz. Dolayısıyla bu alınan ihale, konsorsiyumda alınan bir ihale… Yani kamuya açık, rekabetin olduğu bir ihale. Ben şahsi olarak zaten bu işlerde bulunmuyorum. Ben kamu ihalelerine giren biri değilim. Bunu ayırt etmek lazım" şeklinde konuşan Yaşar, "Meclis’te 100’ün üzerinde kürsüye çıkmış biriyim. Milletvekilinin yapması gerekenleri, fazlasıyla yaptığıma inanıyorum. Bugün Cumhurbaşkanı’nın da damadı Savunma Sanayii’nde…… Ben bundan bir sıkıntı duyuyor muyum? Hayır. Çünkü daha iyisini yapsın, daha güzelini yapsın…" ifadelerini kullandı.

"ZANNEDİYORUM Kİ AHAT BEY DE BÖYLE DÜŞÜNMÜŞTÜR"

Bedri Yaşar devamında şöyle konuştu:

"Yani bunu her zaman birbirinden ayırt etmek lazım. Ben şahsi olarak bir iş yapmıyorum. Özellikle altını çizmek istiyorum. Bugün parlamentoda sanayi sektörüne çalışan çok sayıda insan var. Fabrikalarının başından ayrılıp, parlamentoya geldiği zaman, fabrikalar faaliyetlerini sonlandırmaz. Zannediyorum ki Ahat Bey de böyle düşünmüştür. Benim öyle bir faaliyetim söz konusu olamaz.

Bedri Yaşar olarak hiçbir kamu kurum ve kuruluşumda faaliyetim yok. Şirketlerden de ayrıldım. Şirkette çalışan 70-80 teknik eleman var. Onlar da işine devam ediyor. Burası 50 yıllık bir şirket. Tabii ki ben ayrılsam da ticari hayatına devam edecektir. Parlamentonun verdiği yasama görevleri ne ise milletvekili onları yapar. Bunları da fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum.

İhale aldığımda kesinlikle ortak değildim. Ben zaten ayrıldım. Milletvekili olmadan önce yöneticiydik, Yönetim Kurulu üyesiydik. Vekil olunca da o görevden ayrıldım. Zaten en başından beri ben şirketin ortağı değilim. Ama maalesef böyle algılanmıyor. Bizim üzüntümüz bununla ilgilidir. Yani bugün bir fabrika kapanır mı, fabrikanın başındaki kişi parlamentoya geldiği zaman? Kapanmaz… Bu da böyle bir şey. Ben bireysel olarak da böyle bir şey yapmıyorum.

Bedri Yaşar, Ahat Andican'ın sözleriyle ilgili olarak ise "Bireysel bir faaliyet olarak yapılıp yapılmadığını kastettiğini düşünüyorum. Bütün kurum ve kuruluşların serbest rekabet ortamı içerisinde bu işlerin cereyan edip etmediğine bakmak lazım. Bugün en büyük eleştirdiğimiz konu davetiyelerle bu işlerin yapılması. Özel imkanlarla yapılması. Dün de eleştirdik, bugün de eleştirilerimiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

BARIŞ YARKADAŞ NE DEMİŞTİ?

İhale tartışmasıyla ilgili Barış Yarkadaş "Bir Milletvekili partisinin ittifak ortağı olduğu bir belediyeden ihale almamalı, bir partinin yöneticisi de ihale almamalı, o zaman siz siyasi etiğe aykırı davranmış olursunuz. AK Parti’ye yönelik tüm eleştirilerimiz boşa çıkar. İYİ Parti’de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 107 milyon liralık ihale alıyor" diye konuşmuştu.

Yarkadaş "İYİ Parti benim hakkımda bulunduğu suç duyurusunda ‘Kim ihale almış? Barış Yarkadaş iftira atıyor’ diyorlar. Şimdi burada iftira atan kim? İnternette dolaşırken Samsun’daki bir yerel gazetede bu haberin çıktığını gördüm. Samsun Milletvekili olduğu için gazete ‘Siz bu ihaleyi aldınız mı?’ diye soruyorlar. Bedri Yaşar ‘Söz konusu ihale şeffaf bir şekilde yapılmıştır bize bir kıyak yoktur’ diyor. 2 gündür benim hakkımda Twitter’da ‘İftira atıyorsun, ispatla’ diyen arkadaşlardan kocaman bir özür bekliyorum. Bu sadece bir tanesi. İYİ Parti neye dayanarak benim hakkımda suç duyurusunda bulundu anlamış değilim" ifadelerini kullanmıştı.