Medya
05 Tem 2012 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:53

"BEDELİ KEMAL BEY ÖDEMİYOR, BEDELİ HABERAL, BALBAY ÖDÜYOR"

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu güzel sözler söyledi ancak hangi bedeli ödediğini anlayamadık!"

Bedeli kim ödüyor?

Soner Yalçın’ın yönettiği, müziğini Fazıl Say’ın yaptığı “Menekşe’den Önce” belgeselini önceki gün duyarlı insanlar Beşiktaş MKM’de hüzün ve gözyaşları içinde izledi. Toplantıyı CHP İstanbul İl Örgütü düzenlemişti. Soner Yalçın’ın gönderdiği mesajı Müyesser Yıldız okudu:

“İnsanlığın en büyük ve en tehlikeli hastalığı bellek kaybıdır. Unutturmamak bir gazetecinin görevleri arasındadır. Madımak katliamını hafızalardan sildirmeyeceğiz. Unutturarak rahata ermek isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz” diyordu Soner Yalçın...

Sivas katliamını anlatan filmin gösteriminden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma yaptı. Güzel sözler söyledi Kemal Bey... Ancak “Her türlü bedeli ödemeye hazırız” sözünü pek anlamadık...
Bedeli hapislerde yatanlar ödüyor... Kılıçdaroğlu hangi bedeli ödüyor?

Üstelik ondan bedel ödemesi istenmiyor. Verdiği sözleri tutması bekleniyor.
CHP seçimden sonra hapisteki milletvekillerinin serbest bırakılması için önce yemin boykotu yaptı. Sonra boykotu bırakıp AKP ile sözde bir mutabakat imzaladı. O mutabakatın gereğini AKP neden yerine getirmiyor? Neden CHP bunun hesabını sormak yerine her konuda AKP’ye “katkı sunmak” peşinde? Cevap bekleyen sorular işte bunlar.

Cumhuriyet’in baş sayfasında Mustafa Balbay’ın köşesinde yazılı:
“Milli irade 389 gündür tutuklu”
Kemal Bey 389 gündür kendi milletvekilini hapisten kurtaramadı. AKP’nin Anayasa çalışmasına katkıda bulunmak yerine önce milletvekilini kurtarmalıydı. Bu başarısızlığın bedelini de Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve diğerleri ödüyor... Kemal Bey’e ödeyecek bedel kalmadı.

Melih AŞIK / MİLLİYET