Medya
27 Eyl 2015 10:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Bebek'te tacize uğrayan Sabah yazarı köşesinden isyan etti!

En küçük taciz olaylarının da büyük mesele edilmesi gerektiğini söyleyen Ayşe Özyılmazel, kendisinin ve arkadaşının yaşadıklarını anlattı.

Şarkıcı ve gazeteci Ayşe Özyılmazel, Sabah gazetesindeki köşesinde "Bu işin büyüğü küçüğü yok, öylesi böylesi, 'ama'sı yok. Tacize taviz olmaz. Bu işin hiçbir türlüsünün komik ya da geçiştirilecek bir yanı yok" diyerek Bebek'in göbeğinde tacize uğradığını yazdı.

"GİTMESİNİ İSTİYORUM ÜZERİME GELİYOR"
Geçen akşam 19.00'da spor için Bebek'e indim. Arkadaşımı beklerken Bebek'in göbeğindeki kahveciye oturdum. Arka masama gelen adam sözlü tacize başlayınca önce duymazdan geldim. Sonra yerimden kalktım. Arabama eşyalarımı bırakmak üzere ilerideki valelerin yanına gittim. Baktım kafedeki adamla burun burunayız, garip bakışları ve konuşmasıyla benimle konuşmaya çalışıyor. Esasen düzgün görünümlü biri, şaşırıyorum. Gitmesini istiyorum, üzerime geliyor. Sonra çaresizliğimi fark eden valeler gelip duruma el koyuyor vesaire.

Bu olay kulaktan kulağa yayılırken "Ayşe'yi öpmeye çalıştı sonra elledi" boyutuna gelmiş tabii. Oradan da magazin sayfalarındaki yerini almış. Neyse ne. Kişinin güvenliğini tehdit eden, rahatsızlık veren her hareket tacizdir değil mi? Evet.

EN KÜÇÜK TACİZ BİLE BÜYÜK MESELE EDİLSİN
Ayşe Özyılmazel yazısının devamında, bir arkadaşının başına gelen taciz olayını anlattı. Özyılmazel, "Ohooo sen de Ayşe, ülkede ne tacizler, tecavüzler oluyor. Maçka Parkı sapığı da dert mi, senin başına gelen de sinek ısırığı, kolonya dök geçsin" diye düşünenlere ise "Ne zaman en küçük tacizi bile büyük mesele ederiz, işte o zaman muasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz" cevabını verdi:

MAÇKA'DA HER HAFTA BİRİ TACİZE UĞRUYOR
Bu girişin üzerine elimi korkak alıştırmayıp Maçka Parkı dosyasını açıyorum. Zaten park konusunda sıkımız büyük. Zaten spor yapacak yerler sınırlı. Her an her yer MySite'ye, AyGökdelen'e falan dönebilir.

Peki şehrimizin göbeğindeki Maçka Demokrasi Parkı'nda neler olduğundan haberdar mısınız? Ben size söyleyeyim; Maçka Parkı'nda her hafta birileri yerlere atılıp, üzerlerine kapanılmak suretiyle tacize uğruyor. Üstelik gündüz vakti.

Lütfen dikkat; "Bir vatandaş olarak neden gecenin köründe bile rahat rahat sokaklarda yürüyemiyorum?" soru seviyesine çıkmıyorum, sınırları zorlamıyorum. Öyle de yerini bilen bir insanım.

SALDIRGAN, ARKADAŞIMI ÇİMLERE ATIP ÖPMEYE BAŞLADI
Neyse devam.... Geçtiğimiz günlerde bir kız arkadaşım sabah 8.00'de Maçka Parkı'na yürümeye gidiyor. Kulağında kulaklığı müzik dinleyip yaktığı kalorileri hesaplarken arkadan saldırıya uğruyor. Saldırgan kızı arkadan yakalayıp çimlere atıyor ve öpmeye başlıyor.

Kız çığlık kıyamet tabii. Gürültüyü duyan çevredekiler koşunca adam kaçıyor. Arkadaşım şokta. Bir süre sonra parkın güvenliği geliyor. Dedikleri şu: "Evet, böyle biri var, bu ay bu dördüncü vaka ama yakalayamıyoruz." Çünkü Maçka Parkı'nda yeterli güvenlik yok, çünkü Maçka Parkı'nda güvenlik kameraları yok.

SPORA MI SURVIVOR TACİZ ALL STAR'A MI GİDİYORLAR
Taşkışla tarafı zaten evlere şenlik. Hava karardıktan sonra isterseniz gidin. "Aman parkın içinden geçmeyelim" diye bir endişe söz konusu. Parkı kullanan kadınlar tek kulaklıkla müzik dinliyorlar. Hep tetikteler yani. Spora mı, 'SurvivorTaciz All Star'a mi gidiyorlar belli değil.

O parka anneler çocuklarını getiriyor, kadınlar, genç kızlar spor yapıyor, yürüyor, kitap okuyor ve böyle bir sapığın varlığı bilinmesine rağmen güvenlik artırılmıyor, önlem alınmıyor.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM
Sen benim parkta dolaşma, spor yapma, parkı kullanma, parktan geçme hakkımı elimden ne hakla alıyorsun? Sen beni nasıl koruyamıyorsun? (Burada cümlenin başına 'Eyy yetkili' de koyulabilir)

Tacize uğrayan her kadının aynı tarifi verdiği bu sapık aylardır niçin yakalanamıyor? ('Eyy yetkili' 2)

En acilinden, Maçka Demokrasi Parkı'ndaki bu rezaletin son bulması için yetkilileri göreve davet ediyorum.