Gündem
17 Haz 2011 09:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

BDP'NİN RTÜK ÜYELİĞİ ŞİMDİDEN BÜYÜK TARTIŞMA YARATTI!

RTÜK üyeleri ve BDP destekli bağımsız milletvekili Hasip Kaplan süreç ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

BDP destekli bağımsız adaylar "RTÜK üyeliğimiz konusunda engellemeleri kabul etmeyeceğiz." diyor
RTÜK’te 2’si AKP, 1 CHP’li 3 isimden boşalacak koltuklardan BDP’ye bir üyelik hakkı doğması yankı buldu. RTÜK üyeleri ve BDP destekli bağımsız milletvekili Hasip Kaplan süreç ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Akşam gazetesindeki o haber:

KÜRTÇE BİLİRSE İYİ OLUR
Hasip KAPLAN (Şırnak Bağs. Milletvekili)
Komisyon üyeliklerinden RTÜK üyeliğine, odaların dağıtımına kadar hiçbir konuda grup haklarımızdan zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Bütün partilere ne veriliyorsa bize de eşit verilecektir. RTÜK üyeliğimiz konusunda engellemeleri kabul etmeyeceğiz. Bize 1 üyelik düşüyor. İsim henüz belli olmadı. Takdir hakkı grubumuzundur. Benim şimdiden bir şey söylemem şık olmaz. Ancak Kürtçe bilen biri olursa daha iyi olur.

TOKALAŞIRIM TAVİZ VERMEM
Esat ÇIPLAK (RTÜK’ün MHP’li üyesi)
Meşru zeminde siyaset yapan bir grubun temsilcisi geliyor. Elbette tokalaşmamda bir sakınca olmaz. Kanunlar çerçevesinde hep beraber kamu görevi yapacağız. Asli değerlerimizin aşındırılmasına da müsaade etmeyeceğiz. Kanunlara riayet edildiği sürece toplumun her kesimiyle barış içerisinde yaşamayı isteriz. Ne kendi insanımıza kör olurum ne körlüğe körlükle karşılık veririm.

BDP’Lİ ÜYE ÇOK YARARLI
Hülya ALP (RTÜK’ün CHP’li üyesi)
Bizim yasamız var. Herkes o yasaya göre denetim ve değerlendirme yapmak durumunda. Bizim önemli fonksiyonumuz denetim. Bu iş siyaset yapmaya benzemez. Eminim ki BDP’den gelecek yeni üye de bu şartlarda çalışacak ve muhtemelen de çok yararlı olacaktır. Hiçbir şekilde önyargıyla yaklaşmam. Aksi, çağdışı olur ve bağımsız kurumsal çatı içinde Üst Kurul üyeliği gibi görevini üstlenen kişinin bakışını zedeler.