Gündem
26 Eki 2011 17:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

BDP'Lİ VEKİLDEN RTÜK'E MÜGE ANLI ÇAĞRISI!

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Müge Anlı'ya cevap verdi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, ''Türkiye'deki kimi kadın programcıların ırkçı yaklaşımları bizleri dehşete düşürdü. RTÜK'ü bu tür yayınlar yapan TV programlarıyla ilgili harekete geçmeye çağırıyorum'' dedi.

YARALAR BİRLİKTE SARILMALI

Pervin Buldan, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, depremin ardından medya mensupları tarafından yapılan yorumlarda genellikle, ''yaraların birlikte sarılmasına'' ilişkin mesajlar verildiğini söyledi.

KADIN PROGRAMCILARIN TAVRI DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Buldan, şöyle devam etti: ''Ama ne yazık ki tam da bu süreçte Türkiye'deki kimi kadın programcıların ırkçı yaklaşımları bizleri dehşete düşürmüştür. Büyük bir felaket anında bile Kürtlere dönük ırkçılık bir adım dahi gerilememiş, dahası kamuoyu oluşturan medyada söz söyleyen kimi yorumcular, ekranlarda ırkçı yaklaşım sergilemekten kaçınmamışlardır. RTÜK'ü bu tür yayınlar yapan TV programlarıyla ilgili harekete geçmeye çağırıyorum.''

PARTİMİZİ HEDEF GÖSTERİYOR

Buldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda, bölgedeki sıkıntılardan BDP'yi ve belediyelerini sorumlu tutmasına anlam veremediklerini belirterek, ''(Kalktım bir başbakan olarak Van'a gittim) diyor. Tabii ki gideceksiniz hiçbir ayrım yapmadan. Başbakan bu açıklamalarla partimizi hedef gösteriyor'' diye konuştu.