Gündem
22 Oca 2013 22:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

BDP'DEN SABAH'A TEKZİP!

BDP, Sabah gazetesinde bugün yayınlanan "BDP: tetiği çeken Kürt" başlıklı haberi tekzip etti.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Sabah Gazetesi'nin "BDP: Tetiği çeken Kürt" başlıklı haberini yalanladı.Baluken yaptığı açıklama ile "konuyla ilgili olarak yapmış olduğumuz değerlendirmeler ters yüz edilmiş, içerik saptırılarak konu başka bir yöne çekilmeye çalışılmıştır." dedi.

İşte BDP adına yapılan açıklama:

Sabah Gazetesi'nin bugünkü sayısında "BDP: tetiği çeken Kürt" başlığıyla yayınlanan haberde konuyla ilgili olarak yapmış olduğumuz değerlendirmeler ters yüz edilmiş, içerik saptırılarak konu başka bir yöne çekilmeye çalışılmıştır.
Yaptığımız değerlendirmede ana çerçeve şudur: İlk günlerde suikastle ilgili büyük sorumluluğun Fransa ve Türkiye hükümetine ait olduğunu belirtmiştik. Olayın tüm yönleriyle kamuoyuna açıklanmaması durumunda bu sorumluluğun büyük bir zanla birlikte devam edeceğini söylemiştik. Aynı zamanda bölgedeki bazı devletler ve uluslar arası bazı güçlerinde yeni geliştirilecek müzakere ve diyalog sürecini sabote etmeye yönelik planladıkları bir olay olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurmuştuk. Bilindiği gibi olayın üzerinden kısa bir süre geçmeden Hükümet yetkilileri herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmadan örgüt içi infaz değerlendirmesinde bulundu. Yapılan bu açıklamanın Türkiye devleti ve Fransa'nın bu olaydaki rolüne ilişkin şüphemizi arttırdığını ifade etmiştik. Soruşturmada gelinen aşama itibariyle ortaya çıkan tablo mevcut açıklamaların İran ve Suriye gibi devletlerle ilgili şüphelerden çok Fransa ve Türkiye'nin derin yapılanmalarının içerisinde olduğu, bir planlama dahilinde Kürt tetikçilerin kullanılmış olabileceği ihtimaline dikkat çektik. Geriye dönük baktığımızda herhangi bir belge ve bilgiye dayanmadan yapılan "Örgöt içi infaz" açıklamalarının olayın muğlaklaştırılması, hedef şaşırtılması ve asıl derin odakların üstünün örtülmesi yönündeki kampanyanın bir parçası olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirttik.
Bütün bu değerlendirmelerimizin ters yüz edilmesi, Fransa ve Türkiye'nin rolüne ilişkin yaptığımız açıklamaların saptırılması, yine haberde "İnfazda tetiği çeken Kürt" şeklinde bize ait olmayan bir ifadenin kullanılması, Paris olayını saptırmaya yönelik gayretlerin bir parçasıdır. Kaldı ki tetikçi Kürt olsa bile bu durum Fransa ve Türkiye'ye yönelik kuşkularımızı ortadan kaldırmamaktadır.
Dolayısıyla adı geçen gazetede yer alan ve içeriği saptırılmış olan habere kamuoyu itibar etmemelidir. O haberin başlığı ve içeriği bizim tavrımızı yansıtmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

(BirGün)