Gündem
24 Eki 2013 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

BDP EŞBAŞKANI'NDAN İLGİNÇ ÖNERİ! BAŞBAKAN İMRALI'YA GİTSİN, BİR DEFACIK GÖRÜŞSÜN!

Çözüm sürecinin ‘iyiye gitmediğini' söyleyen BDP Eşbaşkanı Demirtaş, ‘Başbakan'ın İmralı'ya gidebilse. Samimiyetle söylüyorum' dedi...

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci konusunda “Süreç kritik. İyi bir noktaya gitmediği ortada” diyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın İmralı 'ya gitmesi konusunda öneride bulundu.

Demirtaş, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette gündemdeki konuları değerlendirdi. KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık 'ın hükümetin süreci canlandırmaması halinde silahlı grupların Türkiye 'ye geri gönderileceği ve silahlı mücadelenin başlayacağı açıklamasını, “sürecin başından beri en sert açıklama” olarak değerlendirdi.

'Süreç fiilen biter '
BDP heyetinin son Kandil izleniminin de bu yönde olduğunu açıklayan Demirtaş, “Yakın zamanda bir heyetimiz Kandil 'e gitti, geldi. Pervin hanımla İdris bey, İmralı 'dan sonra Kandil 'e gittiler. Onların da gözlemi öyle. Orada tutumun sertleştiği, bazı kararlaşmaların arifesinde olduğu şeklinde izlenimleri vardı” dedi.
Kendisinin veto yemesine karşın BDP olarak İmralı 'ya gitmeye devam edeceklerini belirten Demirtaş, “İlla da şu giderse gider, yoksa gitmeyiz tavrı içerisinde olmayız. Çünkü BDP heyetlerinin gitmemesi demek sürecin fiilen bitmesi demektir. Biz bu vebal altında kalmayız” diye konşutu.
Öcalan 'ın hükümete yazdığı mektupta, “PKK 'lıları dağdan indirmeye hazırım. Yapmanız gereken devlet olarak bunun yasasını çıkarmak” dediğini aktaran Demirtaş, “Keşke Başbakan 'ın kendisi İmralı 'ya gidebilse. Samimiyetle söylüyorum, bu ülkenin Başbakanıdır. Türkiye 'nin herhangi bir cezaevinde herhangi bir mahkûmla görüşme hakkı yok mu?” dedi.