Politika
15 Haz 2022 22:28 Son Güncelleme: 16 Haz 2022 00:28

BBP'de, AK Parti'yi eleştiren başkan istifa etti!

Konya Tanıtım Günleri'ne katılan BBP lideri Mustafa Destici'nin AK Partili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından isminin anılmamasına tepki gösteren BBP'li Remzi Kaya görevinden istifa etti.

BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, geçtiğimiz günlerde AK Parti ve Cumhur İttifakıyla ilgili peş peşe açıklamalar yapmıştı. Sosyal medya hesabı üzerinden , AK Partililere yönelik "Yağma, talan ve hırsız düzeninizi unutmadık” diyen Kaya, bu paylaşımının hemen 1 saat sonrasında ise Cumhur İttifakına olan bağlılıklarını ifade ettiği bir paylaşımda bulunmuştu.

 TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Cumhur İttifakı ortağı BBP İl Başkanı Remzi Kaya'nın bu açıklamaları ise kamuoyunda gündem olmuş ve tepki çekmişti. Enkocaeli'de yer alan habere göre; Başkan Kaya, aradan geçen 4 günün ardından BBP İl Başkanlığı görevinden affını isteyerek istifa ettiği duyurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kaya, istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 İSTİSMAR EDİLDİ

"Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da yapılan Konya Tanıtım Günleri'nin açılışını müteakiben, Konya Büyükşehir Belediye Başkanının katılımcılara teşekkürünü içeren sosyal medya paylaşımında, Sayın Genel Başkanımızın ismini göremeyince, mensubu bulunduğum siyasi partiye saygısızlık yapıldığı ve Cumhur ittifakının birliğine zarar verildiği düşüncesiyle, şahsıma ait sosyal medya hesabından, bir tepki gösterdim. Sonrasında, paylaşımımın, özellikle Cumhur ittifakının karşısında konumlanmış bazı medya organlarınca istismar edildiğini gördüm.

 AFFIMI İSTEDİM

Açıklamamın, partimizin ve Cumhur ittifakının aleyhine kullanılmasından dolayı ayrıca çok üzgünüm. Yaşananların ardından, mensubu olduğum partimin ve Cumhur ittifakının daha fazla zarar görmemesi hassasiyetiyle, Genel Merkezimize giderek, sürdürmüş olduğum il başkanlığı görevimden affımı istedim.

 NE GÖREV VERİRLERSE ORADA OLACAĞIM

Bu paylaşımım bazı karşı görüşlü kesimler tarafından istismar edilmesinden dolayı Sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yönetimimizden özür diliyorum. Kendimi hiçbir zaman bir siyasi partide makam mücadelesi veren biri olarak görmedim. Mensubu olmakla gurur duyduğum partimi, yaşama gayemiz olan inançlarımıza hizmet etmenin bir vasıtası, camiamı ise ailem olarak gördüm, görmeye devam edeceğim. Bundan sonra, Genel Merkezimiz şahsımla ilgili hangi kararın alırsa o karara saygı duyacağım. Genel Merkezimiz ne görev verirse, nerede bulunmamı isterse orada olacağım."

ETİKETLER
#bbp #remzi kaya #istifa