Dünya
20 Mar 2020 11:46 Son Güncelleme: 20 Mar 2020 11:50

BBG yarışmacıları koronayı canlı yayında öğrendi

Almanya'da yayınlanan BBG programındaki yarışmacılar, küresel salgın haline gelen koronavirüsü canlı yayında öğrendi. Yarışmacıların durumu anlamaları açısından karantina videoları izletildi ve aileleriyle görüştürüldü.

Almanya'da BBG evinde kalan 13 kişi, ilk olarak Çin'in Vuhan kentinde bildirilen hastalığın ilk vakalarına dair bilgi sahibi olsa da, programın başladığı 10 Şubat itibarıyla virüsün ne kadar geniş çaplı yayıldığını bilmeyen dünyadaki az sayıda insan arasında yer aldılar.

Köln yerleşkesindeki yarışmacılara durumun boyutlarını anlatan, Avrupa genelinde şehirlerin karantinaya alındığını gösteren ve ailelerinden mesajlar içeren bir video izletildi.

TUVALET KAĞIDI İSTEDİLER

Independent Türkçe'de yer alan habere göre emsali görüşmemiş bir durumla karşı karşıya olduğunu bilen aile üyeleri videoda neşeli mesajlar verirken, bir tanesi stokçular sebebiyle süpermarketlerde tuvalet kağıdı kalmadığından yarışmacıdan gelirken beraberinde birkaç rulo getirmesini istedi.

Haberleri öğrenmesiyle gözyaşlarına boğulan bir yarışmacı, kameraların gerisinde oturan bir doktorun haberlere dair uzun açıklamasıyla teskin oldu.

Seyircilerden biri, doktorun ve programın sunucusu Jochen Schropp'un, yarışmacıların erken ayrılmasına engel olmak için durumu "olduğundan önemsiz" gösterdiğini söyledi.


Yarışmacılara haber görüntülerinin gösterilmemiş olduğu gerçeğinin sosyal medyada alay konusu yapılması üzerine program yapımcıları BBG evi sakinlerine durumu anlatma kararı almıştı.

Hastalığın pandemi olarak nitelendirilmesinden bu yana programa yeni yarışmacı katılmadı.

The Independent'a açıklamada bulunan BBG sözcüsü şunları söyledi:

BBG evi sakinlerinin sağlık ve refahı önceliğimizdir. Dışarıdaki haberlere dair bilgilendirme yapılmayacağı yönündeki olağan program formatı kurallarının bu durumda geçerli olmadığı yönünde mevcut tüm yapımları geçen hafta bilgilendirdik ve Kovid-19 salgınına ilişkin gelişen durumdan ev sakinlerini bilgilendirmelerini istedik.