Gündem
03 Tem 2014 13:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:23

BBC'ye 'taraflı yayın' protestosu

İngiltereli yayın kurumu BBC, Kudüs ve Batı Şeria'da meydana gelen son olayları aktarırken İsrail yanlısı yayın yaptığı gerekçesiyle protesto edildi.

BBC'nin Londra'daki genel merkezi önünde toplanan protestocular, ellerinde "Filistin'i sansürleme", "Netanyahu, senin yalanların bizim doğrularımız değil", "BBC, İsrail'i koruma", "BBC, İsrail'in savaş suçlarını aklıyor" yazılı pankartlar taşıdı, sloganlar attı.

Protesto sırasında kimi zaman göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. BBC'nin genel merkezi önündeki bariyerleri devirerek kuruma girmeye çalışan protestocular polis tarafından engellendi. 

Protesto sırasında dağıtılan bildiride, Haziran ayının ilk 10 gününde Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından alıkonulan 17 gencin durumuyla ilgili BBC'nin hiçbir haber yapmadığı bildirildi. İsrailli üç yerleşimcinin Batı Şeria'nın El-Halil şehrinde kaybolması ve cesetlerinin bulunmasının ardından ise İsrail güçlerinin binden fazla Filistinlilere ait evi yağmaladığı, 40 günlük bir bebeğin bu yağmalamalar sırasında yaralandığını ve BBC'nin bunu da aktarmadığı kaydedildi.

BBC'nin haberlerindeki dile de dikkat çekilen bildiride, Kudüs'ün tamamen İsrail toprağıymış gibi yansıtıldığı belirtildi.