Gündem
29 Haz 2011 18:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

BBC'NİN BELGESELİ İSLAM ALEMİNDE OLAY YARATACAK!

BBC, İslam aleminin peygamberi Hz. Muhammed'in hayatını bir belgeselde ele alacağını açıkladı.

İngiliz kamu televizyonu BBC, İslam aleminin peygamberi Hz. Muhammed'in hayatını bir belgeselde ele alacağını açıkladı. Rageh Omar tarafından üç bölüm olarak hazırlanacak belgeselde, Hz. Muhammed'in Mekke ve Medine'de izlediği yolun takip edilmesi ve yaşadıklarının anlatılması bekleniyor.

Fakat çekimlerine devam edilen ve Temmuz ayının ortalarında BBC 2'de yayınlanacak proje İran'da büyük bir tartışmaya neden oldu.
İran Kültür Bakanı Muhammed Hüseyni "BBC'nin belgesel kararı çok şüpheli gözüküyor ve eğer tahminimiz de doğru çıkarsak ciddi yaptırımlara gidebiliriz. Sadece İran değil diğer ülkeler de kesinlikle tepkilerini dile getirirler" açıklamasını yaptı.

Hz Muhammed'i öne çıkarmak için önemli adım atılması gerektiğini dile getiren bakan "Şu anda peygamber için televizyon programları, filmler ve kitap hazırlığı içindeyiz ama onlarınki gibi yapımlar üretmeliyiz" dedi.

Suudi Arabistan, İsrail, Türkiye, Suriye, ABD, Ürdün ve İngiltere'de çekilecek belgeselde İslam uzmanları da yorum yapacak. Belgeselde Hz Muhammed'in yüzünün tasvir edilmeyeceği açıklandı.