Polemik & Kulis
12 Oca 2016 16:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

BBC'den 'ahlak dersi' veren AA eski müdürüne yanıt: Palavra sıkmak kolay

Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk ile BBC Türkçe Editörü Murat Nişancıoğlu Twitter'da Sultanahmet saldırısını tartıştı.

Anadolu Ajansı’nın eski müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Sultanahmet’te en az 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili BBC Türkçe’ye ‘ahlak dersi‘ verdi.

BBC Türkçe diğer uluslararası haber siteleri gibi saldırıyla ilk görüntüleri yayınlamış ancak videoda kan ve cenazelere yer verilmemişti. Hatta BBC Türkçe’nin paylaştığı iki dakikalık videonun neredeyse tamamı Doğan Haber Ajansı geçtiği görüntülerden oluşuyordu.

Ancak Kemal Öztürk, Twitter hesabından söz konusu videoyu eleştirerek “Hemen Sultanahmet saldırısının görüntülerini yayınlayan @bbcturkce, Londra’da metro saldırısının görüntülerini neden yayınlamadı? Ahlak mı?” diye sordu.

BBC Türkçe’den Murat Nişancıoğlu ise Öztürk’e yine Twitter hesabından yanıt vererek, “2005’de video yayınlama olanağı yoktu.Bilgisizlik mi,yalan mı bilemem,ama ahlak dersi veremeyeceğiniz kesin” ifadelerini kullandı.

Öztürk’ün bu iddiaları karşısında ‘belge‘ isteyen Nişancıoğlu, “Palavra sıkmak kolay. Elinizdeki kanıt? Olay yıllarca soruşturuldu. Bir belge?” dedi.

İşte iki ismin Twitter atışması;