Gündem
24 Ağu 2012 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

BBC MUHALİFLERİN SKANDAL VİDEOSUNU KALDIRDI

BBC, Suriyeli silahlı muhaliflerin tutsakları canlı bomba olarak kullandığına dair büyük yankı uyandıran haberini sildi

BBC, Suriyeli silahlı muhaliflerin tutsakları canlı bomba olarak kullandığına dair büyük yankı uyandıran haberini gerekçe göstermeden yayından kaldırdı.

Suriye’nin Halep kentine giden New York Times gazetesi muhabirinin görüntülediği olayda, Özgür Suriye Ordusu çatısı altında hareket eden Tevhid Tugayları’na bağlı bir grup yakaladıkları rejim yanlısını canlı bomba olarak kullanıyordu.

BBC tarafından da yayınlanan görüntülerde, silahlı muhalifler esir takası yapılacağı yalanıyla kandırdıkları rejim yanlısını bomba yüklü bir araca bindirerek ordu kontrol noktasına hareket etmesini istiyordu.

Kısa sürede büyük yankı uyandıran görüntüler, insan hakları uzmanları tarafından muhaliflerin savaş suçu işlediğinin kanıtı olarak gösterildi. İngiltere’nin silahlı muhalifleri desteklemesi nedeniyle, kamuoyunda da tartışma yaratan görüntüler bir müddet sonra BBC tarafından gerekçe gösterilmeden yayından kaldırıldı.

İŞTE O HABER :

Şimdi BBC’nin haberine ulaşmak istiyenler, "Sayfa bulunamadı" uyarısıyla karşılaşıyorlar ancak kanal yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmış değil.

YOUTUBE’DAN DA SİLİNDİ

Dahası ünlü İngiliz yayın kuruluşu, Youtube’a yüklenmiş bir versiyonu da "BBC’nin telif hakkı" gerekçe gösterilerek kaldırıldı.

BBC ELEŞTİRİ ALTINDA

BBC’nin Suriye haberciliği bir süredir "yanlı" olduğu gerekçesiyle eleştiri altında...

Mayıs ayında Suriye’nin Hula kentinde 48 insanın yaşamını yitirdiği katliamı "Suriye katliamı kınandı, öfke büyüyor" başlığıyla duyuran BBC "muhalif aktivistlerden edindiği" bir fotoğrafı kullanmayı tercih etmişti. "Hula’da gömülmeyi bekleyen çocukların cesetleri" mahreciyle yayınlanan fotoğrafın daha sonra 2003 yılında Irak’ta çekildiği ortaya çıkmış ve televizyon kanal sert eleştirilere maruz kalmıştı.