Televizyon
19 Tem 2010 12:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

BBC HD KANALI, KABLOLU TV ÜZERİNDEN TÜRKİYE'DE!

Ödül almış yapımları yüksek çözünürlükle sunan BBC HD Turksat Kablolu TV'de yayına başlıyor.

BBC Worldwide Channels'dan uluslararası yüksek çözünürlükteki (HD) kanal BBC HD Türkiye'de yerel kablo operatörü Türksat'ın bütün HD abonelerinin kullanımına sunuldu.

BBC HD, en iyi İngiliz ve uluslar arası yüksek çözünürlükteki içeriği, pek çok ödül almış belgeseller, eğlence ve sanat programları eşliğinde sunuyor.

Önemli programlar arasında, İngiltere'de yayınlanmasından üç hafta sonra yayına giren sohbet programı The Jonathan Ross Show, BAFTA'nın ikinci serisi, ödüllü komedi Gavin and Stacey, romantik dramalar Hotel Babylon, Sharpe's Peril and Robin Hood ve gerçeklere dayanan belgeseller Hiroshima ve Nuclear Secrets yer alıyor.

Rakip tanımaz görüntü ve ses kalitesiyle BBC HD gerçek bir ev-sinema tecrübesi sunuyor.
BBC Worldwide Channels'ın Genel Müdürü ve VP Commercial Development EMEA  Ian McDonough şöyle konuştu; "BBC Worldwide Channels için, mavi çipli HD içeriğinin Avrupa'nın en heyecan verici medya pazarlarından birinde takdim edilmesi inanılmaz bir fırsattır. Türksat Türkiye'de HD pazarını geliştirme konusunda lider olmaya ne kadar istekli olduğunu gösterdi ve biz de bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz."

Türksat'ın Televizyon Yönetmeni Lokman Kuzu şöyle dedi; "Türkiye'de dijital kablodan Televizyon yayını Kasım 2008'de başladı. O zamandan beri abonelerimize dünyanın her yerinden en iyi televizyon kanallarından oluşan bir yelpaze sunmaktayız. BBC HD yüksek kalitede bir program çeşitliliği sunmakta ve biz bu kanalın dijital platformumuzda olmasından büyük memnuniyet duymaktayız. İzleyicilerimiz arasında da çok kısa sürede popüler hale geleceğine eminiz."
BBC HD tamamen Türkçe alt yazılıdır. Kanal aynı zamanda Avustralya'da, İskandinav ülkelerinde ve yakın bir zaman önce de Polonya'da yayına sunulmuştur. BBC HD Türkiye'de BBC markasıyla yayına giren ikinci kanal durumundadır. BBC Worldwide Channels'ın ödül kazanmış komedi ve drama dizilerine ev sahipliği yapan kanalı BBC Entertainment, Türksat, TT Net ve Digitürk televizyon platformlarından izlenebilmektedir.