Gündem
20 Eki 2012 11:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

BBC GAZİANTEP'İ DÜNYAYA TANITTI!

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Çalışan Yaşamlar (Working Lives) adlı programında Gaziantep'i dünyaya tanıttı.

İngiltere'nin devlet televizyonu BBC Dünya Servisi'nin hazırladığı programda Gaziantep, 'Anadolu'nun Kaplanı' olarak tanıtılırken Gaziantep'te yaşayan farklı meslek gruplarından, vatandaşların yaşamlarından kesitler sunuldu.

BBC Gaziantep'i '1.4 milyon kişinin yaşadığı Türkiye'nin güneyindeki bu şehirden Anadolu'nun Kaplanı olarak bahsediliyor. Suriye sınırından sadece yarım saat uzaklıkta.Türkiye'nin en hızlı büyüyen ekonomisi' sözleri ile tanıttı.

4 bin yıllık bir geçmişi olan Gaziantep'in dünyanın en eski şehirlerinden biri olduğunu vurguladığı programında BBC şöyle devam etti: 'Gaziantep bir şeyleri doğru yapıyor olmalı. Sırlarından biri ise konumu. İki büyük ticaret rotasının en üretken noktası. Malların ticaretini yapmak, doğuya ve batıya ihraç edip üretmek için kusursuz bir pozisyona sahip.'

'BAKLAVA MİLLİ TATLI'

Programda baklavadan da, 'Baklava Türkiye'nin milli tatlısı. Gaziantep de bunun ruhani merkezi' olarak söz edildi.

BBC programında, şehrin farklı kesimlerinden emlakçı, kasap, öğretmen, bakırcı, fırıncı ve bir şirketin genel müdürü ile kısa bi söyleşiye yer vererek yaptıkları işler ve aylık kazançları anlattı.

Türkiye'yi ekim ayının sonlarında mercek altına alan BBC, Dünya Servisi'nin hazırladığı özel dizi belgeseller ve haber programları ile Türkiye'nin ekonomik, tarihi ve kültürel köklerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

DHA

ETİKETLER
#bbc #gaziantep #ingiliz