Politika
30 Nis 2023 13:11 Son Güncelleme: 30 Nis 2023 13:23

BBC, Erdoğan'ın İzmir mitingini analiz etti: "Performansı oldukça hırçındı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün İzmir'de gerçekleştirdiği miting, dünya basınında da ses getirdi. Erdoğan'ın muhalefete sert çıktığı mitingi analiz eden BBC, yaklaşık 40 dakika boyunca güçlü bir ses tonuyla konuşan Erdoğan'ın muhalefeti endişelendiren ve destekçilerine güven veren bir performans ortaya koyduğunu belirtti.

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları saha çalışmalarına hız verdi. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kapsamda İzmir Gündoğdu meydanında büyük bir miting gerçekleştirdi.

Coşkulu kalabalığa hitap eden Erdoğan, muhalefete sert sözlerle yüklendi. "Bay Bay Kemal bulduğu herkese Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif etti. Böyle devlet yönetilir mi?" diyen Erdoğan, Türkiye kadar dünyada da ses getirdi.

TARİHİ MİTİNG BATI'YI PANİKLETTİ
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri için gerçekleştirdiği İzmir'deki tarihi miting, Avrupa basınında da geniş yer buldu.

İngiliz devi BBC yaptığı analizde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyasında Türkiye'nin batısında yeniden ortaya çıktı ve gürledi" ifadelerine yer verdi.

"HIRÇIN BİR PERFORMANS"
BBC haberinde, "İzmir'de büyük bir kalabalık, güneşin altında saatlerce onu bekledi" vurgusunu yaparken, muhalefetin kalesindeki mitinge çok güçlü bir katılım olduğuna dikkat çekti.

BBC, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 40 dakika boyunca güçlü bir ses tonuyla konuştuğunu ve Türkiye'yi sadece kendisinin büyütebileceğini söylediğini aktardı.

İzmir'deki tarihi kalabalığa vurgu yapan BBC, "Destekçilerine güven verecek ve rakiplerini endişelendirebilecek hırçın bir performanstı" ifadelerine yer verdi. BBC, "Bu eski Erdoğan'dı" dedi.