Gündem
25 Ara 2013 14:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Bayraktar'a AK Parti'den sert tepki; Başbakan'a ihanet ediyorsun!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifa ederken kullandığı sözlere AK Parti'den ilk tepki geldi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, yaptığı açıklamada Erdoğan Bayraktar'a ateş püskürdü. Metiner, Bayraktar için 'Tek kelimeyle yazıklar olsun, Bayraktar'ın yaptığı bir namertlik ve siyasi ahlaksızlık örneğidir' dedi.
 
"BAŞBAKAN'A İHANET EDİYORSUN"
 
'Sen kalıbının adamı değilmişsin' diye açıklama yapan Metiner, Bayraktar'a ateş püskürdü. Metiner, Başbakan seni o koltuğu oturttuğunda iyiydi hoştu, o zaman emir eri gibi karşısında duruyor, itaat ediyordun. Şimdi ise o koltukta oturmayacağını anlayınca iftiralar atıyor, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ihanet içerisine giriyorsun. Bu senin kişiliğini gösteriyor, diye konuştu.
 
"BAYRAKTAR'A BİR DAYATMA SÖZ KONUSU DEĞİL"
 
Metiner, Erdoğan Bayraktar'ın bahsettiği gibi bir dayatmanın söz konusu olmadığını sözlerine ekleyen Metiner, kamuoyundaki algıdan dolayı Başbakan Erdoğan'ın takdir hakkını kullandığına dikkat çekti.
 
"BAYRAKTAR, GÜLER VE ÇAĞLAYAN'DAN ADAMLIK DERSİ ALSIN"
 
Bayraktar'ın İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan dürüstlük ve adamlık dersi alması gerektiğinin altını çizen AK Partili Metiner, Bayraktar'ın bu davranışı çirkin ve terbiyesizcedir, dedi.
 
Erdoğan Bayraktar'ın Başbakan'ı istifaya davet etmesine de değinen Metiner, bunun pervasızlık olduğunu söyledi ve ekledi:
 
"Bayraktar'ın ne kadar küçük ve ucuz bir insan olduğunun göstergesidir. Bayraktar, bırakın bakan olmayı önce insan olmayı öğrenmelidir. Bu bir namertlik ve siyasi ahlaksızlık örneğidir. "