Gündem
19 Oca 2013 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

"BAYKAL'IN SIRRI BENDE SAKLI!" HÜSEYİN GÜLERCE'DEN OLAY SÖZLER!

Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'den tartışma yaratacak sözler.

Hüseyin Gülerce, TRT İstanbul Radyosu Radyo1'de gazeteci-yazar Adnan Öksüz'ün hazırlayıp sunduğu "Dört Dörtlük Portreler" isimli programda ilginç açıklalamalarda bulundu.

"BAYKAL'IN SIRRI BENDE SAKLI"

Gülerce, programın 'çağrışımlar' bölümünde, hakkında ortaya çıkan bir kaset sebebiyle CHP Genel Başkanlığından istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal'a ilişkin son derece ilginç bir değerlendirmede bulundu. Gülerce, "Deniz Baykal'ın sırrı bende saklı. Deniz Baykal bence bir demokrasi kahramanıdır." dedi. Gülerce, sırrın ne olduğuna ilişkin ayrıntı vermedi.

"NASIL OLUR DA NAMAZA GİDER"

Hüseyin Gülerce, özel yaşamına ilişkin bugüne kadar anlatmadığı anılarını da paylaşan Gülerce şu ifadelere yer verdi, "Üniversite yıllarında Cuma namazına gidiyorum. Memleketim Keşan'da bu duyulmuş. Nasıl olur da üniversiteye giden bir genç namaza gider, camiye gider, kesin kafasını yıkamışlar değerlendirmeleri yapılıyor, çevremde. Anneme gelip birisi demiş ki, 'Merak etme, düzelir.' Bu derece..."

BİRAND GÜLEN'DEN DE DUA İSTEDİ 

Gündeme ilişkin görüşlerini da aktaran Hüseyin Gülerce, dün hayatını kaybeden gazeteci-yazar-programcı Mehmet Ali Birand'ın iz bırakan bir medya mensubu olduğunu, hastalığı döneminde Fethullah Gülen'den de dua istediğini ifade etti.

Kürt Devleti kurulmayacağını belirten Gülerce, Türklerin ve Kürtlerin etle tırnak gibi olduklarını, ayrılmayacaklarını söyledi.