Gündem
17 Haz 2010 18:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

BAYKAL'IN "ÖZEL" GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLAYAN SİTEDEN ŞİFRE AÇIKLAMASI

Baykal'ın video görüntülerini yayınlayan 'habervaktim' adlı internet sitesinden şifre yalanlaması.

Deniz Baykal'ın video görüntülerini yayınlayan 'habervaktim' adlı internet sitesinden şifre yalanlaması...

 Site yönetimi yaptığı açıklama ile polisin kopyaladığı bilgisayar harddisklerinin şifrelerini kıramadığı iddiasını yalanladı. İnternet sitesinin genel yayın yönetmeni Fatih Akkaya imzası ile yapılan yazılı açıklamada harddisklerde şifre bulunmadığı belirtildi.

Bugün bazı gazetelerde "Polis, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayımladığı gerekçesiyle, 'habervaktim.com'un merkezinden kopyaladığı bilgisayar harddisklerinin şifresini kıramadı" iddiasında bulunmuştu. Sözkonusu haber üzerine habervaktim sitesinden yazılı bir açıklama yapıldı.

Sitenin yayın yönetmeni Fatih Akkaya tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Harddisklerimizin şifresinin kırılamaması gibi bir durum asla söz konusu değildir, olamaz da. Harddisklerimizin kopyasının alınması demek, teknik olarak harddisklerimizin içindeki tüm bilgilere vakıf olmak demektir. Ayrıca bir şifre söz konusu değildir. Açıklama konusu haberlerde, metacafe kaynaklı videonun ilk habervaktim'de olmak üzere pek çok sitede yayınlanmasının ardından CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal'ın, şikayetçi olduğu yayınlara konu olayla ilgili savcılığa bilgi vermekten kaçıyor olmasına yer verilmemesi ayrıca anlamlıdır. Emniyet kaynaklarına dayandırılan bu iddiaların, baştan sona uydurma olabileceği gibi 'harddisklerimizden soruşturmayla ilgili bir şey çıkmayacağını, bir yere varılamayacağını' anlayan yetkililer tarafından da ortaya atılmış olabileceği düşüncesindeyiz. Şöyle ki harddisklerimizin kopyasının alınmak istenmesi karşısındaki tavrımız 'memnuniyetle' şeklinde olmuş, bu düşüncemizi 2010-05-17 tarihli Editör yazımızda ilan etmiştik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Harddisklerimizin incelenmesini savcılık ve emniyetten çok biz istiyoruz. İncelensin ve gerçekler teknik olarak da teyit edilmiş olsun. Habervaktim olarak, savcılık ve emniyete yardıma hazırız. Yeter ki konunun üzerine gidilmek istensin.. Yeter ki konu unutturulmaya çalışılmasın."