Gündem
26 Mayıs 2010 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

BAYKAL ''TEKNE ALMADIM, BUNLAR DELİ SAÇMASI'' DEDİ, ALTAYLI CEVAP VERDİ: HABERİMİN ARKASINDAYIM!

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, görevden istifasının ardından 21 gün sonra ilk kez geldiği TBMM'de Habertürk'ün manşetine sert yanıt verdi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, görevden istifasının ardından tam 21 gün sonra ilk kez TBMM’ye geldi.Deniz Baykal Meclis’te, İstanbul Milletvekili Nur Serter ile Yılmaz Ateş tarafından karşılandı.TBMM’ye 22 gün aradan sonra gelen Baykal, gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Gazetecilerin, "Hoşgeldiniz" demesi üzerine Baykal, "Hoşbulduk. Bu güzel karşılama için hepinize teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir ilgi gösterdiğinizi görüyorum, hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Ben de Meclisi, sizleri özlemişim. İnşallah bundan sonra daha sık beraber oluruz" diye konuştu.

Habertürk gazetesine sert yanıt

Deniz Baykal, Habertürk gazetesinin "Deniz Baykal yat aldı" haberi üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.

"Tekne aldığım iddiası doğru değil. Bunu öğrenince çok şaşırdım, çok yadırgadım" diyen Baykal, "Hayallerimde bile böyle bir şey yer almadı. Böyle bir özentim hiçbir zaman olmamıştır. Bir haber nasıl bu kadar temelsiz yapılır? Bir yerde konuşulmuş olsa ama o da yok. Çılgınca bir iş. Deli saçması bir haber" dedi.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni’ni aradığını söyleyen Baykal, telefon konuşmasını şöyle anlattı:

"O şahsı aradım. Kendisine güçlükle ulaşabildik. Telefonda dedim ki, ’Seni de Göcek’e yatla tatile davet ediyorum’. O da, ’Çok iyi olur’ dedi. Bir an tereddüt ettim. Şaka mı yapıyor, ciddi mi? Ama baktım o ciddi ve ’Çok iyi bir karar vermişsiniz yat almakla’ dedi. Ben de ’Ne yat alması? Yok öyle bir şey’ dedim. ’Almadın mı?’ diye sordu. Bunun doğru olmadığını söylediğimde ’Ben haberimizin sonuna kadar arkasındayım’ dedi. ’Sen öyle olabilirsin ama benim kesinlikle böyle bir girişimim olmadı. Sana 24 saat süre veriyorum. Haber kaynaklarını iyice takip ve teyit et. Eğer hala ısrarlıysan devam et. Ama yanılıyorsan yarın Baykal’dan özür diliyoruz diye manşet at’ dedim. Yoksa yargı yoluyla hakkımı arayacağımı söyledim. Ama bugün gazeteye baktım, hayalkırıklığına uğradım. Baktım, gizli gizli ’zevkine limon sıktık’. Sanki böyle bir şey olmuş da yarım kalmış gibi ifade edildi. Buradan net ve kesin bir şekilde açıklıyorum. Ne benim ne yakınlarımın dünyanın herhangi bir limanında herhangi bir yata ilgi gösterdiğimize dair hiçbir haber yapamayacağına inanıyorum. Kesinlikle böyle bir şey yoktur."

"Hiçbir zaman 340 bin dolarım olmadı"

Baykal şöyle devam etti: "İddiaya göre ödeme yapmışım. Nakit olarak tam 340 bin dolar vermişim. Benim hiçbir zaman 340 bin dolarım olmadı. Böyle bir imkanım, niyetim, hevesim ve de girişimim yoktur. Parayı verdiğim iddia edilen o kişiyi tanımıyorum. Bırakın para vermeyi, bunlar deli saçması, abuk subuk laflar. Hiçbir gerçekliği yoktur. ’Ben haberimin arkasındayım’ı kesinlikle kabul etmiyorum. Yapılması gereken tek iş, yanlış haber yaptığını görerek özür dilemesidir."

Baykal, "Herkesin yat alma hayali vardır. Saygı duyuyorum. Türkiye’nin denize açılmasında yarar var. Girişimlerden mutluluk duyarım. Ama benim hiçbir zaman böyle bir teşebbüsüm yoktur. Bunu böyle açıklamaktan üzüntü dıuyuyorum. Gazetenin iyi niyetimi görüp özür dilemesini istedim ama olmadı. Bunun için hatta ben özür dilerim. Akşam haber bülteninde değerlendiren değerli arkadaşlarıma da saygılarımı sunuyorum. Haberle ilgili olanların gerekli gazetecililk ustalığını göstereceklerini umut ediyorum" dedi.

Bir gün önce verdiği mesajların ardından böyle bir haberin yer almasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, Baykal, "Bunlar, siyasi değerlendirme yapan sizlerin, yorumcuların değerlendireceği konular. Ben herhangi bir şey söylemek istemiyorum" dedi

ALTAYLI BAYKAL’DAN ÖZÜR BEKLİYOR

Baykal’ın açıklamasının hemen ardından Fatih Altaylı, Habertürk TV ekranında şu açıklamaları yaptı: "Gökcek’e gittim, tekneyi buldum. Haberimin arkasındayım. Baykal, benden özür dilemeli. Ben Deniz Baykal’a hiçbir zaman saygısızlık yapmadım..."