Gündem
26 Mar 2022 08:33 Son Güncelleme: 26 Mar 2022 08:35

Bayat ekmekten sonra bayat tatlı satışları başladı!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, şekere gelen son zamlardan sonra bayat tatlı satışlarının başladığını söyledi.

CHP'li Burhanet­tin Bulut, ekonomik krizin hayatın her alanında her kesimden vatan­daşı derinden etkilediğini söyledi.

Şeker zamlarının ardından Adana'da bir pastanede tel kadayıfın tazesinin 100 TL'den baya­tının ise 50 TL'ye satıldığını belirten Bulut, "Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor. Önümüz Ramazan. Ramazan'da daha çok tüketilen ürün­lerde korkunç bir artış var. Bu iktidar insanlara Ramazanı bile zehir etti" diye konuştu.

"BESİ HAYVANLARININ HEPSİ ZAYIFLADI"

Sözcü gazetesinin haberine göre; Bulut, tarım ve hayvancılıkta yaşa­nan sorunları da şu sözlerle özetledi: "Zaten Avrupa ölçeğinde en düşük et tüketicisiyken bu daha da azaldı. Sadece et için değil süt için besle­nen hayvanlar bile bakılamaz hale geldi. Yemle süt arasında bir oran olması gerek ama bakıyorsunuz bugün süt fiyatlarından daha pahalı yem fiyatları var.

Besi hayvanları beslenemediği için kilo kaybediyor. Hayvanları­mız zayıfladı hepsinin kemik­leri çıkmış durumda. Bir çift­çi kadın,' kendi beslediğim inekten sütü 8 TL'ye mal ediyordum, ineğe kesime götürdüm komşudan 5 TL'ye süt alıyorum' di­yor. Bir tedbir alınması gerekiyor."