Gündem
30 Kas 2010 09:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

BAY SIZINTI'NIN KARANLIK TARAF'I! MEDYADA WIKILEAKS SAVAŞLARI PATLADI! ÇALIK GRUBU TARAF'A ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Wikileaks belgelerini yayınlayan Taraf, Başbakan Erdoğan'ın damadının yöneticisi olduğu Çalık Grubunu ayağa kaldırdı..

Çalık Grubu’nun yayın organlarından Takvim, resmen Taraf’a savaş açarak "Bay sızıntının karanlık Taraf’ı" başlıklı şu haberi kullandı:


Wikileaks internet sitesi çoğu dedikodudan oluşan binlerce belge açıkladı. Taraf gazetesi de o belgelerin arkasına sığınarak, dürüstlüğüne milyonların kefil olacağı yazar Sadık Albayrak’ı hedef aldı. Taraf "Belgelerde Antalya’daki raylı sistem inşaatının Sadık Albayrak’a verilmesi için tavsiyede bulunulduğu anlatılıyor" diye yazdı. Oysa Albayrak, oğlu Berat’ın, Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra ile evlenmesinden sonra köşe yazarlığını bırakarak evine kapandı.

Sadık Albayrak, bir polisle tartıştığı için kelepçelenerek karakola götürülmesine rağmen, "Başbakan’ın dünürü olduğunu" bile söylemedi. Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de raylı taşıma işinin Alarko’nun üstlendiğini belirterek Taraf’ı yalanladı. Türel, "Kimse bana, bir telkinde bulunmadı. Bu iddia, sahibini gülünç duruma sokmuştur. Wikileaks’in balonu sönmüştür" dedi.

ÖN YARGILI VE MAKSATLI
Albayrak Ailesi, Taraf’ın asılsız iddialarına tepki gösterdi. Bir açıklama yapan Berat Albayrak şunları söyledi: "Medyada Wikileaks’in açıkladığı belgelere dayandırıldığı belirtilerek yayımlanan haberlerde, şahsım ve babam Sadık Albayrak hakkında gerçek dışı bilgi ve değerlendirmelere yer verilmiştir. Yaşamını sade bir vatandaş olarak sürdüren, hiçbir ticari faaliyeti bulunmayan babam Sadık Albayrak emekli bir gazetecidir. Kendisi hayatı boyunca dürüstlüğü ilke edinmiştir. El Pais Gazetesi’ne atıfta bulunarak kendisinin Antalya Büyükşehir Belediyesi raylı sistem ihalesi ile ilişkilendiren haberler tamamen gerçekdışı, ön yargılı ve maksatlı bir yaklaşımdır. Yine bu asılsız haberlerde şahsımın Moskova’ya giderek Rusya Başbakanı Sn. Putin’in ve İtalya Başbakanı Sn. Berlusconi’nin enerji sektöründeki çıkarlarını incelemiş olduğu yazılmıştır. Rusya’da kişisel bir iş bağlantım olmadığı gibi, hayatımda bugüne kadar Moskova’da hiç bulunmadığımı da özellikle belirtmek isterim. Şahsım ve ailem adına reddettiğim bu haberlere karşı tüm yasal haklarımızı saklı tutuyoruz."