Gündem
20 Kas 2023 08:18 Son Güncelleme: 20 Kas 2023 09:52

Batman'da sele kapılan kadın öldü, 3 çocuk aranıyor!

Batman'da sele kapılan, yaşları 1, 3 ve 5 olan üç kardeşi arama çalışmaları sürüyor. Sele kapılan bir kadın ise yaşamını yitirdi.

Batman'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur, su baskınlarına ve sele yol açtı. Sele kapılan bir kadın hayatını kaybetti, 3 çocuğu arama çalışmaları sürüyor.

Seyitler Mahallesi'nde sele kapılan 54 yaşındaki Lalihan Güner hayatını kaybetti.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan kadına ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, Güner'in öldüğünü belirledi.

Sel sularına kapılan ve mahalleli tarafından kurtarılan Aysun Güner ve Ceylan Güner ise Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

3 ÇOCUĞU ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Seyitler Mahallesi'nde 1, 3 ve 5 yaşlarındaki 3 kardeşin sel sularına kapılarak kaybolduğu belirtildi, ihbar üzerine gelen ekipler çalışma başlattı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Yaşları bir, 3 ve 5 olan çocukları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 7 kişilik aileden anne, baba ve 2 çocuk yaralı olarak kurtarılırken, 3 küçük çocuk 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı. Batman Valisi Ekrem Canalp, 3 çocuğun mahsur kaldığı bölgede incelemelerde bulunuyor" ifadesi kullanıldı.

Kentte su birikintilerinin oluştuğu yollarda araçlar mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma yaptı.

Birçok ev ve iş yerini de su bastı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Aşırı yağış nedeniyle Batman'da 20 Kasım Pazartesi günü (bugün) eğitime ara verildi. Batman Valiliği, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" açıklaması yaptı.

ETİKETLER
#batman #sel