Radar Hattı
22 Şub 2010 12:59 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:05

"BAŞSAVCIYA ABLUKA" ALTYAZISIYLA KELLESİ GİDEN NTV HABER KOORDİNATÖRÜ HERŞEYİ ANLATTI! HOŞ´TAN AĞIR "ABLUKA" TEPKİSİ! (MEDYARADAR-ÖZEL)

"Başsavcıya abluka" altyazısı üzerine NTV yönetiminden kellesi alınan haber koordinatörü Mustafa Hoş, her şeyi kişisel blogunda anlattı. İşte Hoş cephesinden NTV´de yaşananların perde arkası...

Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in evinde ve makamında yapılan aramaları 'Başsavcıya Abluka' altyazısı ile veren NTV yoğun eleştiriler üzerine Haber koordinatörü Mustafa Hoş'un "kellesini" vermek zorunda kalmıştı.


İki yıldır sürdürdüğü görevi bırakan Hoş kendi kişisel blogunda işten ayrılması ile ilgili herşeyi anlattı.Hoş'un yazdığı yazının satır aralarında bu başlık nedeniyle NTV'yi eleştirerek "Kirli planlar medyasız olmuyor" diyen Zaman Gazetesi köşe yazarı Ali Akkuş'a da "arkadaşının kafasını altın tasta sunan" yöneticilere de ağır eleştiriler vardı. 


İşte Mustafa Hoş'un yazdıkları...


"Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil"


Abluka denen kelime neredeyse adımla özdeşleşti. Ablukacı Mustafa da oldum ya daha ne diyeyim. Yahu insanoğulları ve de insankızları, "abluka" bir durum tespitidir. Durum tespitinden bile kıyamet kopuyorsa biraz da onu sorgulamak gerekmez mi? `Zaman´lı zamansız ayarsızların çakallıklarına da pabuç bırakmam. Abluka´nın yandaş, candaş, kandaş, ergenokandaş ile alakası yoktur. Söyleyecek sözüm de çok, söyleyecek yüreğim de var. Her kese her şeye meydan okuyacak kadar. Su olurum akacak mecra bulurum nasılsa. Taraf olmak, tarafsızlık, yavşaklık, korkaklık, tıynetsizlik, omurgasızlık, arkadaşının kafasını altın tasta sunmalar, hokkabazlık, dalkavukluk , yalan, ikiyüzlülük, teslimiyet hepsine sıra gelecek. Şu abluka denen abukluktan sonra neler yaşadım onları bir anlatayım hele.

En çok da "hayırlısı olsun" dendi. Hayırı neyse. İşsizlik, araba taksidi, kira "ohh nası girdi "der gibi. Telefonlar daha acayip. Meselenin özünü konuşurken

-abi, şimdi telefon dinleniyordur o konulardan bahsetmesek.
- le havle. Ne oluyor lan. Neden korkuyoruz ki.
-Abi şimdi Ergenekoncu felan diyorlar ya. Erzincan´da aslında ne olduğunu anlatıyorsun. Tarikat marikat sallıyorsun.
-Git işine oğlum ya. Yemişim Ergenekon´u. Ergenekon denen melanet mahvetti bu ülkeyi. Kan var üstlerinde. Hala kan kokuyorlar. Ben mi Ergenekoncu olucam. 27 Nisan´da kim ne yapmış. Arama tırsıyorsan. Ergenekon´un da senin de.

Aşağı yukarı böyle telefon konuşmaları. Herkes mabadından korkuyor. Nasıl bir korku imparatorluğu yaratıldıysa .28 şubat´ta birilerine ne yapıldıysa şimdi de ötekilere aynı şey oluyor. İyi-kötü yanlış- doğru birbirine karışıyor. Neyse celallenmiyeyim de şu işin geyik kısmını yazayım. En çok karşılaştığım sorulardan biri de şu. Abi kim aradı?

-Abi kim aradı?

-Valla İşten ayrılır ayrılmaz. Veli Küçük, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Bedrettin Dalan, Turan Çömez, Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin sağolsunlar aradılar. Birde Number one diye biri aradı sesi hırıltılıydı tam anlayamadım. Koçum mu dedi sazanım mi dedi şey edemedim.

Kim arayacak eş dost. Köşeci, çeteci şucu, bucu tanmımam ki ben. Ne onların olduğu ortamlarda olurum ne de hasbıhalım vardır. Cürümüm kadar yer yakarım her zaman. İlk gün telefonun şarjı yetmedi. Aradan geçti 3 gün arayan tarayan bir iki kişi. Hep böyle olmuştur. Eş dost bir araya geldik rakı içtik, çöp şiş yedik güldük eğlendik. Buraya aha şunlar düştü.

-Abi sen aslında tam ne yazmak istedin
-Ben dedim ki başsavcı abuk onlar anladı abluka.Gitti makam arabası, bedava benzin, eşek yüküyle mayış, unvan, makam..bedava telefon.

-lan oğlum deseydin ya. Değiş Tonton´um ben.

-Oğlum yoksa şey mi oldu. Lise dö sen benuğa ile çeliktepe cengizhan lisesi sendromu. Hani onlar beyaz türk sen Aybastı'lı. .Umut Sarıkaya yer onları bee..
-Tabii tabii. Hadi ozaman hep beraber. Çeliktepe sloganı...Hımpss. Hımfs.. ....

-Alıp bıçağı çıksaydın ya NTV´nin çatısına. Atarım kendimi, atmayın beni.

-Yoksa abluka başlığını santralden arayıp mı söylediler. Düşüşün hızlı oldu da. O bakımdan.

-şurada yaza ne kaldı bari o zaman ayrılsaydın. Park mark yatıp kalkardın. Şimdi misafir gelecen. Atsan atılmaz satsan satılmaz ki

-Abi sen hep ergene mi konuyodun. Hani çıtır felan olmuyo mu. Ergen e kon. O bakımdan Hıahhahaha
-Alın şu Selami Şahin kılıklı herifi masadan ...

-Arkadaş sen gidince birileri orasını burasını dağıttı sevinçten. İnsanları mutlu ettin ya Allah ta seni etsin. Ne iyi insansın.


MEDYARADAR/ÖZEL